Publicat: 18 Iulie, 2012 - 13:15
Share
Inseamna ca se va putea fura mai putin

În acest an, Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale i-a fost alocat cel mai mic buget din ultimii 20 de ani. În acest context exista riscul ca fermierii care dețin ferme de porci să nu mai primească ajutor pentru bunăstarea animalelor. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin și-a asumat, în fața fermierilor, că va găsi cea mai bună soluție, astfel încât aceștia să își poată desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

Astfel, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a reușit, prin eforturile susținute ale specialiștilor, să aloce banii necesari fermierilor din fonduri europene și nu de la bugetul de stat care nu ar fi putut susține o astfel de alocare bugetară.

În acest sens, MADR lansează sesiunea de primire a cererilor de ajutor pentru Măsura 215 „Plăţi privind bunăstarea animalelor” – pentru sectorul porcine, începând cu data de 16 iulie 2012.  Măsura, finanţată prin Axa 2 a PNDR 2007 - 2013, beneficiază de o alocare financiară de 154.878.049 Euro, aferentă perioadei de programare 2007 – 2013.
Pot beneficia de plăţile acordate prin Măsura 215 exploataţiile comerciale din sectorul de creştere a porcinelor autorizate sanitar veterinar şi exploataţiile comerciale de tip A specifice sectorului de creştere a porcinelor.