Publicat: 16 Ianuarie, 2020 - 21:40
Share

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului au fost si in anul 2019 alaturi de familiile defavorizate! Campania “Caravana Bucuriei” a poposit anul trecut la copii, batrani si persoane cu probleme de sanatate din centrele sociale si din spitalele din Bucuresti, dar si din alte judete. Voluntarii le-au oferit acestora alimente, haine, mobilier, produse de curatenie, electro-casnice si jucarii. Fiecare oprire a caravanei a fost pigmentata si cu momente artistice care au adus bucurie pe chipurile oamenilor.

Pe parcursul anului, voluntarii au sprijinit familiile defavorizate din judetele Ilfov, Giurgiu, Teleorman si Braila. In luna octombrie, voluntarii au traversat Dunarea cu 3 camioane pline de ajutoare pentru a ajunge in satele din Insula mare a Brailei. In postul Nasterii Domnului, 300 de copii de la cele 6 protopopiate din Bucuresti au primit jucarii, haine si dulciuri.

Danut Viorel Pruna, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, a declarat: "Am sprijinit copii din cadrul DGASPC, copii fara parinti, care locuiau in apartamente sociale. De asemenea, am mers la Centrul de Ingrijiri Paliative “Sfantul Nectarie”, unde de fiecare data am adus un strop de bucurie persoanelor internate acolo si le-am incurajat sa infrunte boala. Am fost si la Institutul Oncologic Bucuresti si la Spitalul Fundeni, le-am dus daruri, am organizat diverse evenimente artistice, care au bucurat in mod special copiii. Actiunile noastre sunt apreciate si am primit solicitari, atat de la institutii publice, cat si de la persoane fizice, sa derulam diverse activitati in multe alte locuri din tara. Acum cateva saptamani, in perioada premergatoare Nasterii Domnului, am ajuns in Teleorman, la 5 familii cu posibilitati materiale reduse, una dintre familii neavand curent electric, iar copiii puteau sa invete doar la lumina zilei si a lampii. Un alt caz la care am ajuns este o familie cu 6 copii care locuieste intr-o casa de chirpici si le-am oferit mai multe produse de stricta necesitate. Noi aflam despre aceste cazuri de la preotii cu care am colaborat in cadrul campaniilor pe care le derulam peste tot in tara. Este important ca am creat o legatura stransa cu acesti oameni pe care ii vizitam de mai multe ori pe an".

“Caravana Bucuriei” insemna, in primul rand, speranta! Pentru persoanele afectate de cancer precum sunt cele de la Spitalul Fundeni, Institutul Oncologic Bucuresti si Centrul de Ingrijiri Paliative “Sfantul Nectarie” vizitele voluntarilor au o semnificatie aparte datorita faptului ca unii dintre voluntari au invins ei insisi boala. Este frumos ca acesti pacienti se inveselesc intrand in atmosfera creata de voluntari si uneori canta sau recita poezii, cu foarte mult drag, in semn de multumire.

Campania “Caravana Bucuriei” este un program social dezvoltat de catre voluntari sub indrumarea parintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, eclesiarh al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, si cu binecuvantarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.