Publicat: 4 Decembrie, 2012 - 14:37
Share

Mihai Stan, unul dintre liderii reţelei bancherilor, a declarat, în faţa procurorilor DIICOT, că ar fi fost ajutat de soţia senatorului Mircea Geoană, Mihaela Geoană, dar şi de Sorin Frunzăverde, fost democrat-liberal, actual vicepreşedinte al PNL.

Informaţia se regăseşte în referatul procurorilor DIICOT, prin care aceştia cer instanţei de judecată să prelungească mandatul de arestare preventivă a lui Mihai Stan.

Mihai Stan a declarat, în faţa instanţei de judecată, că a fost ajutat de parlamentari şi miniştri ca să obţină credite. De data asta le-a dat procurorilor şi câteva nume.

"Precizez că dosarul îl aveam depus înainte la unitatea bancară, fiindu-i înmânat de către mine numitului Chiru, care i l-a dat numitei Geoană Mihaela. Aceasta i l-a dat la rându-i fratelui său, Costea Ionuţ, care, la rându-i, i l-a dat lui Ghinescu Şerban, director pe ţară în Exim Bank, finanţare persoane juridice", a declarat Mihai Stan, în faţa procurorilor DIICOT.

Liderul reţelei le-a mai povestit anchetatorilor şi despre cum şi-a făcut relaţii în cadrul Ministerului Economiei.

"În legătură cu dosarele de finanţare depuse la Ministerul Economiei, o cunoştinţă, primar în localitatea Pojejena, în Moldova Nouă, prin intermediul lui Sorin Frunzăverde, am ajuns la Critian Haiduc, care era secretar de stat în Ministerul Economiei", a mai declarat Mihai Stan procurorilor.

Soţia senatorului Mircea Geoană respinge, însă, acuzaţiile lansate de Mihai Stan, lider al Grupării Bancherilor.

"Nu îl cunosc pe domnul Stan. Nu l-am văzut niciodată, nu am primit niciun dosar de la dânşii şi niciodată nu am dat vreun dosar fratelui meu, legat de profesia lui", a spus Mihaela Geoană, pentru Realitatea TV.

Întrebată dacă îl cunoaşte pe Chiru, aceasta a explicat: "Este un coleg al fiului meu de şcoală, cred, care se numeşte Chiru, dar nu am avut nicio relaţie profesională cu dânşii", a precizat Mihaela Geoană, într-o discuţie cu un reporter Realitatea TV.