Publicat: 18 Iunie, 2019 - 18:57
Share
Moștenirea lui Videanu preluată de Petrache

Unii dintre noi mai țin minte dezvăluirile senzaționale ale fostului primar general al Capitalei, Adriean Videanu, care asaltat fiind de acuzațiile că nu face nimic pentru a stârpi țânțarii, a afirmat că acesția sunt localizați în Ilfov, de unde vin în fiecare seară să-i înțepe pe nevinovații locuitori ai Capitalei. Tot el ne-a mai spus atunci că țânțarii sunt de treabă și că țânțăroaicele sunt cele care fac ravagii.. Preșdintele CJ Ilfov Marian Petrache pare să fi preluat moștenirea morală a lui Videanu, lansând o amplă campanie anti-țânțari care se va dovedi folositoare și bucureștenilor.

La solicitarea președintelui CJ Ilfov, Marian Petrache, responsabilii cu dezinsecția și combaterea țânțarilor au prezentat stadiul acțiunilor, problemele pe care le întâmpină și propunerile pentru creșterea eficienței activității lor.

 La discuțiile de azi au participat Constanța Cojocaru, dir. Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, Constantin Calinoiu, directorul Direcției Investiții, Dan Cristea, directorul adjunct al Direcției Investiții și Ionel Scrioșteanu, administratorul public al județului.

Potrivit ANM, după ploile abundente din ultima perioadă, vremea se va stabiliza începând cu sfârșitul săptămânii. În aceste condiții, directorul Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu a propus suplimentarea acțiunilor de dezinsecție avio și terestră.

 Prin urmare președintele CJ Ilfov a stabilit următoarele măsuri:

 

  • Acțiunea avio se va face lunar.

 

  • Acțiunea terestră se va face bilunar.

 

  • Coordonarea cu județele vecine și cu municipiul București în acțunile de dezinsecție, așa încat să se optimizeze acțiunile  CJ Ilfov.

 

  • Cei patru responsabili din partea CJ Ilfov (Constanța Cojocaru, directorul Serviciului Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu, Constantin Calinoiu, directorul Direcției Investiții, Dan Cristea, directorul adjunct al Direcției Investiții și Ionel Scrioșteanu, administratorul public al județului) vor participa la acțiunile de dezinsecție. Numerele lor de telefon vor fi făcute publice pentru a răspunde întrebărilor cetățenilor în seara dezinsecției. Un reprezentant al primăriei va merge în fața mașinilor de dezinsecție pentru a indica exact străzile din localitate.

 

         Primăriile sunt obligate la acțiuni de dezinsecție similare, atunci când este cazul .

 

       Cetățenii sunt invitați, începând cu 24 iunie, când se reia dezinsecția terestră,  să urmărească acțiunile de preparare a substanțelor, în teren sau acțiunea de dezinsecție, la fața locului sau on line, pe linkul gps ce va fi postat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Ilfov în ziua dezinsecției.

 

Reprezentanții presei sunt invitați deasemenea să vadă cu ochii lor,  la fața locului modul în care se desfășoară acțiunile de dezinsecție.

 Astăzi a continuat dezinsecția avio.  Zonele unde s-a acționat contra larvelor insectelor de disconfort sunt: Balotești, Periș, Corbeanca, Moara – Vlăsiei, Grădiștea, Nuci, Petrăchioaia, Dascălu.

Substanța folosită este Vectobag în doză de 0,5 kg/ha, așa cum a stabilit Ministerul Sănătății.

Mâine, 19 iunie, se va acționa  deasupra localităților Ștefănești, Afumați, Brănești, Găneasa, Pantelimon, Dobroiești, Otopeni, Tunari, Voluntari.

Mai multe informații despre dezinsecția în județul Ilfov găsiți aici:

 

http://www.cjilfov.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=568%3Ainformatii-despre-dezinsectie&catid=22&Itemid=216&lang=ro&fbclid=IwAR0XFNMiZ8bOMpm2WmPvfXbLRnB3gH8mUmGNLb2Ast0etGmWqWjBY7qPLl4

 

 

 

Tag-uri Institutii: