Publicat: 22 Martie, 2016 - 21:31
Share

Trei români au fost răniți în atentatele comise marți la Bruxelles, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, printr-un comunicat. Doi dintre aceștia sunt internați în spital, iar un altul a fost deja externat, se arată în comunicatul MAE.

”Ministerul Afacerilor Externe transmite că, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment, există confirmarea faptului că trei cetăţeni români au fost răniţi în atentatele care au avut loc astăzi, 22 martie, la Bruxelles. Dintre aceştia, doi cetăţeni români se află în spital, iar unul a fost deja externat. Consuli din cadrul ambasadei României la Bruxelles urmează să îi viziteze pe cetăţenii români spitalizaţi”, informează MAE.
Una dintre persoanele internate este o femeie care a fost rănită la picior și ulterior internată la Spitalul Militar din Bruxelles, unde ar fi suferit o intervenție chirurgicală. 

Femeia, din Constanța, este director în cadrul Autorității Navale Române și se afla pe aeroportul din capitala Belgiei de unde tebuia să ia un avion spre Lisabona.

Reprezentanții ministerulului arată MAE este în legătură permanentă cu autoritățile belgiene pentru a verifica dacă printre persoanele afectate se află şi alţi cetăţeni români şi este pregătit să acorde asistenţa consulară necesară.

Ministerul Afacerilor Externe a pus la dispoziția cetățenilor români precum şi rudelor acestora următoarele contacte telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.