Publicat: 27 Aprilie, 2015 - 13:01
Share

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să evite călătoriile care nu sunt necesare în Nepal și în regiunile învecinate din India.

În acest context, în Nepal este declarată stare de urgență, urmare seismelor succesive de 7,9 și 7,2 grade pe scara Richter, înregistrate la 25 și 26 aprilie 2015. Sunt afectate, în special, capitala Kathmandu și orașul Phokara, unde se înregistrează numeroase victime și importante pagube materiale, iar în zonele montane există pericolul unor avalanșe și alunecări de teren. În localitățile menționate, este afectată major infrastructura de alimentare cu energie electrică și cea de comunicații, precum și rețeaua de Internet.

Totodată, se reiterează faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play), care oferă informații, recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare 'Un SMS îți poate salva viața !'.