Publicat: 25 Iulie, 2014 - 15:37
Share

Sunt informaţii contradictorii cu privire la existenţa românului în avionul prăbuşit în Mali. Un reprezentant al Ministerului algerian de Externe a informat, vineri, Ambasada României că prezenţa unui român la bordul avionului Air Algerie prăbuşit joi în Mali nu a putut fi confimată, precizează MAE.
 
Ambasada României în Algeria a informat, vineri, Centrala MAE că un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Algeria a revenit asupra informaţiei comunicată oficial anterior cu privire la existenţa unui cetăţean român la bordul avionului aparţinând companiei algeriene menţionate. 
 
Reprezentantul MAE algerian a precizat că informaţia privind prezenţa românului nu a putut fi confirmată până în prezent, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Bucureşti.
 
Potrivit MAE român, există informaţii contradictorii cu privire la numărul pasagerilor şi la cetăţenia acestora.
 
Surse oficiale din Burkina Faso au confirmat Ambasadei României în Algeria existenţa unor date contradictorii cu privire la cetăţenia şi numărul pasagerilor.
 
"În aceste condiţii, Centrala MAE a transmis instrucţiuni ferme ambasadelor României în Algeria, Senegal (ambasada care gestionează şi relaţia cu Burkina Faso), Franţa şi Spania să continue demersurile pentru obţinerea clarificărilor care se impun, inclusiv din perspectiva aspectelor ce ţin de dubla cetăţenie", informează Ministerul Afacerilor Externe.
 
Totodată, autorităţile române au intrat, vineri, din mai multe surse externe, în posesia unor liste de pasageri ai zborului respectiv, care conţin neconcordanţe în ceea ce priveşte numărul de pasageri.
 
Prin urmare, s-a demarat "o procedură complexă de verificare a tuturor persoanelor aflate pe liste, folosindu-se evidenţele informatizate aflate la dispoziţia MAE şi MAI", mai precizează MAE.
 
Din informaţiile preliminare furnizate, joi, de Ministerul algerian de Externe rezulta că la bordul avionului algerian aparţinând companiei aeriene Air Algerie s-ar afla un cetăţean român.
Avionul Air Algerie care zbura din Burkina Faso spre Algeria s-a prăbuşit, joi, în Mali. Avionul de tip McDonnell Douglas (MD-83), aparţinând Air Algerie/Swiftair, decolase de la Ouagadougou (Burkina Faso) şi se îndrepta spre Alger (Algeria).