Publicat: 25 Martie, 2015 - 10:57
Share

Ministerul Afacerilor Externe informează că, începând cu ziua de marţi, 24 martie 2015, au fost efectuate verificări în evidenţele naţionale, care au vizat identificarea unor posibili cetăţeni români la bordul aeronavei Germanwings, prăbuşită în Franţa.
Lista de pasageri pusă la dispoziţia MAE conţine exclusiv numele şi prenumele pasagerilor fără a fi menţionate alte detalii, precum cetăţenia, data naşterii, tipul şi numărul documentului de călătorie.
În acest context, au fost iniţiate şi sunt în curs de derulare verificări extinse şi complexe în ceea ce priveşte stabilirea cu certitudine a identităţii şi cetăţeniei fiecărei persoane aflate la bord.
Până la acest moment, nu s-au identificat cetăţeni români la bordul aeronavei prăbuşite.
Verificările continuă, având în vedere că elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete.
Precizăm că până în prezent, misiunile diplomatice române din Spania, Franța și Germania nu au înregistrat nicio cerere de asistență din partea vreunui cetățean român care să semnaleze faptul că avea rude sau prieteni la bordul aeronavei.
Celula de Criză a MAE român, misiunile diplomatice şi oficiile consulare române din Madrid, Barcelona, Paris, Berlin, Bonn şi München sunt în legătură permanentă cu autorităţile de resort din Spania, Franţa şi Germania.
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare