Publicat: 21 Noiembrie, 2020 - 10:25
Share
„Păpușarii occidentali” se află în spatele protestelor în masă care au loc în Belarus

Președintele Belarusului a adăugat că agenții americani, folosind internetul și tehnologiile moderne, „clatină întreaga planetă”.

Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, a declarat că serviciile de informații din republică și Rusia au localizat centrele serviciilor speciale ale SUA lângă Varșovia și Kiev.

"Statele Unite au creat un centru lângă Varșovia, iar acum au creat un al doilea centru la Kiev. Bine, aș spune, dar noi și rușii, serviciile noastre de informații și serviciile de informații rusești am funcționat, avem informații despre aceste centre", a spus Lukashenko în timpul vizitei sale in localitatea Gomselmash.

El a adăugat că agenții americani, folosind internetul și tehnologiile moderne, „clatină întreaga planetă”. "Ați creat situații, v-ați amestecat în alegerile altora. Trebuie sa înțelegeți, in Belarus, rețeta asta nu va functiona" a mai spus Șeful Statului bielorus.

Lukașenko a afirmat în repetate rânduri că „păpușarii occidentali” se află în spatele protestelor în masă care au loc în Belarus de câteva luni de la alegerile prezidențiale.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, Lukashenko a câștigat alegerile cu o marjă semnificativă, iar Svetlana Tikhanovskaya a ocupat locul al doilea. Ea nu a recunoscut aceste rezultate și a părăsit curând țara. Consiliul coordonator al opoziției solicită ca protestele să continue, autoritățile declarând necesitatea opririi acțiunilor ilegale.

Ciprian Ciprian Pop

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Geo: