Publicat: 21 Iunie, 2017 - 09:55
Share

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus, miercuri, referitor la discuțiile dintre UDMR și PSD-ALDE, că sunt lucruri care nu pot fi negociate.

'Sunt lucruri care nu pot fi negociate. Nu am făcut în nici un caz astfel de negocieri și, mai ales, nu am fi făcut astfel de negocieri în astfel de momente. (...) Autonomia pe criterii etnice, care este inacceptabilă (...) Sunt niște revendicări exagerate, care nu au legătură cu ceea ce crede omul obișnuit, cetățeanul român de etnie maghiară, sunt niște revendicări politice. Sunt lucruri care nu pot fi negociate și faptul că clanul Dragnea a ajuns să negocieze și să accepte așa ceva, mie mi-a arătat că (...) sunt în stare de orice, sunt în stare să renunțe la orice interes al românilor, sunt în stare să trădeze orice fel de interes numai ca să rămână la putere", a spus Orban, la B1 TV.

Orban a spus că i-a cerut "demisia de conștiință" premierului Grindeanu, pentru a împiedica "trocul" pe care PSD ar fi urmat să îl facă cu UDMR.

"I-am cerut demisia de conștiință azi dimineață, când trocul mizerabil făcut de Dragnea, disperat să mai adune voturi cu cei de la UDMR, urma să se înfăptuiască în dezbateri parlamentare. Iar demisia de conștiință (...) i-am cerut-o pentru a rupe lanțurile care îi leagă pe parlamentarii PSD de angajamentul liderului de partid și pentru a împiedica să ajungă fapt aceste legi. Pentru că o dată adoptate aceste legi, ele deveneau drepturi consfințite și era foarte greu să întorci lucrurile", a precizat Ludovic Orban.