Publicat: 9 Mai, 2019 - 11:39
Share
Dar mai ales apartenența la PPE!

DECLARAŢIA DE PRESĂ A PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, SUSŢINUTĂ ÎN CADRUL SUMMITULUI PPE DE LA SIBIU

Bună ziua,

În calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, le urez bun venit partenerilor noştri din Partidul Popular European. De asemenea, le urez bun venit tuturor şefilor de stat şi de guvern care vor participa la Summit-ul istoric care are loc, astăzi, la Sibiu. De asemenea, urăm bun venit mass-mediei internaţionale, mass-mediei europene prezentă astăzi, la Sibiu, devenit pentru o zi capitala Uniunii Europene.

Este o onoare pentru noi să putem să fim gazdele unui eveniment atât de importat cum este Summit-ul Partidului Popular European, un Summit care este fundamental pentru deciziile care se vor lua în continuare la nivel european.

Partidul Naţional Liberal este angajat alături de partenerii din Partidul Popular European să ducă mai departe misiunea de a construi o Europă democratică, o Europă dezvoltată, o Europă care să ofere fiecărui cetăţean european şansa de a avea o viaţă decentă, şansa de a reuşi în viaţă.

Chiar dacă avem forţe politice, atât în România cât şi în alte ţări europene, care contestă proiectul european, care pescuiesc în ape tulburi, care încearcă să câştige capital politic dintr-un război absurd cu instituţiile Uniunii Europene, cu Uniunea Europeană, punând de multe ori la îndoială unitatea statelor europene, în ceea ce ne priveşte pe noi vom lupta alături de partenerii din Partidul Popular European să asigurăm în continuare că Europa va rămâne unită, că Europa va fi un loc în care fiecare cetăţean european va putea avea o viaţă decentă, va avea libertate, i se va respecta demnitatea şi toţi cei care ocupă funcţii publice, indiferent unde ocupă aceste funcţii publice la nivel local, judeţean, naţional sau european, sunt în serviciul cetăţeanului.

Partidul Naţional Liberal este angajat în această bătălie şi alături de preşedintele Iohannis şi alături de toţi cetăţenii români de bună credinţă, reprezintă o garanţie a respectării valorilor, principiilor şi regulilor europene, o garanţie pentru fiecare cetăţean român, că apartenenţa la Uniunea Europeană este garanţia pentru fiecare a reuşitei în viaţă.

Avem încredere că data de 9 mai 2019, Sibiul şi România, vor rămâne ca o dată şi locuri memorabile pentru viitorul Europei, pentru că deciziile care se vor lua aici, vor oferi garanţia că Europa merge mai departe, că Europa va fi mai unită, mai competitivă şi va oferi în continuare garanţia pentru fiecare cetăţean al Uniunii Europene, că va avea o viaţă în care cu adevărat să se bucure de beneficiile democraţiei şi apartenenţei la Uniunea Europeană. Comunicat de presă - PNL
 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: