Publicat: 24 Octombrie, 2017 - 19:06
Share

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Ţuţora, Bivolari şi Folteşti efectuează cercetări pe numele a trei cetăţeni români care au fost depistaţi în trafic conducând vehicule fără a deţine permise de conducere. 

În data de 23 octombrie a.c., pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora, judeţul Iaşi, au oprit în trafic, pentru control, pe DJ 249E, comunicaţia Ţuţora-Tomeşti, un motociclu marca HONDA, condus de ieşeanul Paul P., în vârstă de 20 ani. La control, persoana în cauză nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare şi s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere şi nu a obţinut niciodată acest drept, iar mopedul nu figurează înmatriculat, plăcuţele aparţinând unui alt mijloc de transport.
 
Tot în data de 23 octombrie a.c., pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari, judeţul Iaşi, au oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Tabăra, un autoturism marca Volkswagen Golf înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Mihai B. în vârstă de 27 ani, domiciliat pe raza judeţului Iaşi. La control, persoana în cauză nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea de verificări suplimentare. În urma verificărilor specifice, s-a stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere şi nu a obţinut niciodată acest drept.

 Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, judeţul Galaţi, au oprit în trafic, pe timpul unei misiuni specifice în zona de competenţă, pe raza localităţii de frontieră Frumuşiţa, judeţul Galaţi, un autoturism marca Audi, condus de gălăţeanul Nelu C., în vârstă de 32 de ani.
În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul are permisul de conducere reţinut din data de 19.09.2017.
În cazul lui Paul P., poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat şi punerea în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare, în cazul lui Mihai B., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, iar în cazul lui Nelu C. efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.