Publicat: 6 Februarie, 2020 - 12:19
Share

Poliţiştii de frontieră din cadrul structurilor teritoriale ale Gărzii de Coastă au descoperit şi confiscat, în ultimele zile, peste 400 kg de peşte, setci în lungime de peste 1000 de metri şi 6,6 kg icre, efectuând cercetări cu privire la patru persoane pentru infracţiuni la regimul braconajului piscicol.

* În data de 05.02.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Pardina, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control în zona Podului Roşu Sireasa, pe raza localităţii Ceatalchioi, un autoturism înmatriculat în România în care se aflau doi cetăţeni români, ambii în vârstă de 62 de ani, domiciliaţi pe raza municipiului Bucureşti, respectiv pe raza judeţului Argeş.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, poliţiştii de frontieră au descoperit cantitatea de 44 kilograme de peşte, din specia caras şi 6,6 kg icre, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cernavodă au depistat, în data de 04.02.2020, pe raza localităţii Hârşova, judeţul Constanţa, doi cetăţeni români, în vârstă de 44, respectiv 48 de ani, care comercializau cantitatea de 12 kilograme de peşte, fără a avea documente justificative.

* La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu reprezentanţi A.R.B.D.D., au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă.

Astfel, au fost descoperite, pe Dunărea Veche, într-un loc declarat zonă de refacere biologică pentru resursele acvatice vii, 15 setci din fir textil în lungime de 1.036 metri, fără mărci de identificare, în care se aflau 347 kilograme de peşte, din specia caras.

În toate cazurile, cantităţile de peşte au fost predate unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere, transport şi comercializare fără documente legale a peştelui şi pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie, continuând cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

 

Tag-uri Institutii: