Publicat: 18 Septembrie, 2020 - 17:00
Share

Odată cu sezonul rece, începerea școlilor și terminarea concediilor, numărul cazurilor de coronavirus a explodat. Din păcate, acest lucru va avea și consecințe mai puțin fericite. Autoritățile sunt obligate să ia decizii foarte stricte.

Astfel, primarul Londrei a decis să anuleze focul de artificii de Anul Nou. Acesta consideră că pandemia de coronavirus împiedică adunarea unui număr atât de mare de spectatori.

„Nu va avea loc niciun foc de artificii în seara de Anul Nou”, „nu ne putem permite să avem o adunare atât de mare de persoane”, a declarat vineri Sadiq Khan, primarul laburist al capitalei britanice, pentru radioul privat LBC.

Primarul a anunțat că va fi, totuși, un eveniment „de care oamenii se pot bucura în confortul şi siguranţa locuinţei, la televizor”, a adăugat el.

„Nu se va întâmpla nimic în oraş”, a continuat el, evitând astfel ca londonezii să cadă pradă tentaţiei de a încălca regula care interzice adunările mai mari de şase persoane.

Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr de decese provocate de pandemia de COVID-19 – peste 41.600 de morţi.

Tag-uri Geo: