Publicat: 16 Iulie, 2014 - 14:07
Share

Forţele israeliene au continuat miercuri ofensiva aeriană în Fâşia Gaza, cel puţin şapte palestinieni fiind ucişi în primele ore ale acestei zile în bombardamentele soldate, de asemeni, cu distrugerea locuinţei lui Mahmoud Zahar, un lider Hamas.

 

Cel puţin 205 persoane au fost ucise şi 1.500 rănite în cursul ofensivei israeliene, declanşate cu o săptămână în urmă.

Ministrul de Interne din Fâşia Gaza, citat de AP, a declarat că 30 de case au fost atacate de aviaţia israeliană, printre care cele ale liderilor Hamas Mahmoud Zahar, Jamila Shanti, Fathi Hamas şi Ismail Ashkar.

Zahar era un personaj-cheie în preluarea puterii în Gaza de către gruparea Hamas, în 2007, în vreme ce ceilalţi trei erau membri ai parlamentului palestinian. Mulţi lideri Hamas s-au ascuns odată cu începerea ofensivei israeliene.

Forţele israeliene au reluat bombardamentele marţi, la câteva ore după ce autorităţile acceptaseră o propunere egipteană de încetare a focului, cu privire la care Hamas, gruparea aflată la putere în Gaza, a precizat că nu fusese consultată.

Conform autorităţilor palestiniene din domeniul sănătăţii, raidurile israeliene s-au soldat cu uciderea a 205 persoane şi rănirea a 1.530, de la debutul acestora, de săptămâna trecută. Majoritatea victimelor sunt din rândul civililor.

Autorităţile israliene au precizat că scopul bombardamentelor este să oprească militanţii palestinieni să lanseze rachete în direcţia Israelului. Aproximativ 700 de obuze lansate din Gaza au lovit Israelul. Un israelian a fost ucis în urma tirurilor palestiniene.