Publicat: 18 Ianuarie, 2020 - 00:00
Share

Autor: 

Publicat: 23 Octombrie, 2016 - 18:34

„În tot ceea ce întreprind la un moment dat, mă implic cu pasiune și cu drag – sunt devotată. Nu mi-e frică să-mi recunosc greșelile, nici pe departe nu sunt perfecțiunea întruchipată. Mă încearcă timiditatea și am o oarecare te­mere la început de orice. Mă redresez însă de fiecare dată. Sunt fericită mai ales când găsesc susținere și șovăielile mele dispar atunci mai repede. Poate felul acesta de a mă manifesta să fie și din cauza faptului că sunt, zodiacal, o Balanță. Sunt sinceră, orice reacție aș primi în schimb. Consider că onestitatea ne ajută să câștigăm prieteni adevărați, chiar dacă puțini. Sunt o persoană declarativă și recunoscătoare. Cred că e minunat să știm unii despre alții cât ne apreciem. Îmi place printre oameni, ei mă inspiră.”

Este o mărturisire de credință a autoarei cărții pe care o semnalăm astăzi, cum puține se mai fac, extrem de onestă și de deschisă, care apare atât pe coperta cărții, cât și în multe știri de promovare. Cartea a fost lansată la Târgul de Carte Bookfest, la începutul lunii iunie 2018 și este primul roman al autoarei, după o altă carte, de povești.

Își descrie singură romanul: „Putem ajunge într-un punct în care mersul înainte ne sperie. Încotro să ne mai îndreptăm? Ce facem, renunţăm aruncaţi în disperare sau luăm totul ca pe o aventură și atunci negurile le traversăm cu înverșunarea de a cunoaște iarăsi seninătatea și zâmbetul? Personajele mele nu doar găsesc răspunsuri, ci au curajul unui nou început. Reinventare, iubire, prietenie, afecţiune și atașament, adică însăși viața atunci când nu ne mai simțim străini în mulțime. Romanul acesta e despre fiecare din noi. (…) Un profesor universitar cu aparență rece și inabordabilă este atras de împrejurări deosebite să se implice în a reuni și fortifica o familie încropită atipic din doi copii înfiați — diferiți ca origine biologică — și o mamă singură. Identitatea le este dezvăluită în mod surprinzător, chiar bizar, astfel că această familie se află în pericolul de a rămâne dezbinată pentru totdeauna. Conexiunea dintre ei aduce necesitatea de a conștientiza procesul dureros al maturizării ca etapă importantă și inevitabilă în parcursul existențial, dar și șansa reinventării, punând în echilibru lumea interioară cu cea exterioară. Satisfacerea nevoii de apartenență afectivă, indiferent de vârstă, devine forța prin care sufletul se poate elibera de orice neliniște.”

O descriere cam prețioasă, dar care poate stârni curiozitatea unui anume gen de cititor care caută cărți cu profunde straturi psihologice. O poveste simplă, inutil complicată. Măcar din curiozitate, merită citită.

 

Beatrice Holdon – Străini. Editura Datagroup. 245 pag.

 

 

 

Topic: 

Format: