Publicat: 18 Octombrie, 2020 - 00:00
Share

Autor: 

Publicat: 23 Octombrie, 2016 - 18:34

Înființată în 2013, Editura Atman s-a remarcat prin cărțile de spiritualitate, sănătate și nutriție pe care le publică - titluri din tradițiile spirituale orientale și occidentale, relații de cuplu și sexualitate elevată, psihologie și dezvoltare personală.

De deosebit succes s-au bucurat cărțile dr Joseph Mercola.

Mercola (născut în 1954) este medic de familie specialist, are un centru de terapii unde s-a concentrat asupra cauzelor bolilor și încurajarea pacienților de a considera produsele alimentare drept medicamente. A publicat mai multe cărți de succes, traduse acum și la noi, despre dieta ketogenică. Dieta ketogenică își propune să recalibreze metabolismul, învățându-l să ardă toate grăsimile pe care le primește prin alimentație. Ideea de la baza acestui regim este că, în acest mod, organismul se va obișnui că grăsimea este cel mai important combustibil, pe care trebui să îl consume în totalitate, în loc să îl depună. Începe ca o păcălire a metabolismului și se transformă într-o educare a lui.

 

Dieta ketogenică

 

„Dacă boala pornește ca urmare a unei disfuncții metabolice, tot ce trebuie să facem este să vindecăm această disfuncție. Cum însă? Este exact ceea ce vă va fi prezentat în această carte – cum să alegeți cu atenție substanțele nutritive și cum să folosiți diverse alte strategii inteligente care să declanșeze capacitatea înnăscută a organismului de a preveni bolile și de a se autovindeca.

Scopul pentru care am scris această carte este acela de a vă ajuta să înțelegeți cum funcționează corpul uman la nivel biologic și molecular într-un mod cât mai clar, simplu și rațional, bazat pe dovezi științifice, dar și pentru a putea să realizați voi înșivă propriul proces de refacere a mitocondriilor – un program pe care îl numesc Terapie Metabolică Mitocondrială(TMM).

Pe scurt, TMM este un regim alimentar care ne ajută să ne modificăm metabolismul pentru a trece de la arderea glucozei la arderea grăsimilor drept combustibil primar pentru organism. TMM vă este recomandată în cazul în care vă confruntați cu probleme grave de sănătate, cum ar fi cancerul, diabetul zaharat de tip 2, boli neurodegenerative (inclusiv boala Alzheimer sau alte forme de demență), obezitate etc., sau dacă doar sunteți preocupat de îmbunătățirea stării de sănătate și de încetinirea procesului îmbătrânirii.”

 

Ketofast. Combină puterea postului intermitent cu dieta ketogenică

 

Există trei beneficii majore de care vă veți bucura prin KetoFast:

„Detoxifierea. Facilitați eliminarea toxinelor la care am fost expuși cu toții în ultimul secol. Majoritatea acestor toxine sunt solubile în grăsimi și sunt depozitate în celulele grase. Când treceți prin perioade în care limitați cantitatea de hrană consumată și aveți flexibilitate metabolică (respectiv  sunteți capabili să ardeți grăsimi drept combustibil), veți începe să ardeți depozitele de grăsimi viscerale, care sunt încărcate cu toxine, și să le eliminați, astfel încât toxinele să poată fi procesate și eliminate.

Activarea celulelor stem. Celulele stem sunt celule din care sunt generate toate celelalte celule cu funcții specializate. Acestea furnizează materia primă pentru a înlocui celulele deteriorate sau bolnave din corp, și atunci când vă angajați în perioade mai lungi de post, stimulați producția lor.

Autofagia. Autofagia înseamnă literalmente „autoconsum”; este procesul natural al corpului de a face curățenie. Autofagia elimină proteinele deteriorate și părțile celulare deteriorate, cum ar fi mitocondriile. De asemenea, joacă un rol în eliminarea agenților patogeni. Autofagia este o strategie metabolică vitală pentru vindecarea și regenerarea celulară și este importantă pentru a vă maximiza sănătatea.”

 

Supercombustibil. Chei ketogenice pentru a revela secretele grăsimilor bune, rele și ale unei sănătăți estraordinare

 

Această carte, scrisă împreună cu dr. James Dinicolantonio, este un ghid ce vă arată cum să restabiliți echilibrul grăsimilor în organism și vă ajută să nu dezvoltați boli cronice (sau să vă ameliorați sănătatea dacă deja suferiți de o asemenea boală).

În capitolele acestei cărți veți afla despre:

”Modalități de a urma o dietă ketogenică;

Cum și de ce diverse agenții pentru sănătate v-au recomandat să reduceți consumul de grăsimi animale și să consumați mai multe uleiuri vegetale, și cum acest lucru poate fi dăunător pentru sănătatea dumneavoastră;

De ce organismul are nevoie de mult mai multe grăsimi omega-3 decât consumă majoritatea oamenilor și de ce suntem expuși deficitului de grăsimi omega-3;

Cum multe dintre efectele negative asupra sănătății de care au fost acuzate grăsimile saturate se datorează de fapt uleiurilor vegetale prelucrate industrial;

Cât de multe grăsimi omega-6 și omega-3 ar trebui să mâncați pentru a vă menține într-o stare de sănătate înfloritoare chiar și la o vârstă înaintată – și care dintre alimente sunt bune surse ale acestora;

Cum anumite afecțiuni, medicamente și alte aspecte legate de stilul de viață influențează deficitul de grăsimi omega-3;

Cum poate un raport ridicat între grăsimile omega-6 și grăsimile omega-3 să ducă la diabet, la creșterea în greutate și la obezitate (indiciu: nu este vorba doar de reducerea carbohidraților!);

Cum să alegeți cele mai sănătoase tipuri de grăsime, inclusiv care sunt alimentele care ar trebui să facă parte din dieta dumneavoastră, cu ce uleiuri puteți găti și ce suplimente alimentare să luați (dacă v-ați simțit vreodată copleșiți în ceea ce privește suplimentele alimentare, nu va mai fi cazul!).”

 

 

Dr. Joseph Mercola – Dieta ketogenică. Editura Atman. Traducere de Aretina Tomoce. 445 pag.; Ketofast. Combină puterea postului intermitent cu dieta ketogenică. Editura Atman. Traducere de Andreea Hodicsek.230 pag.; Supercombustibil. Chei ketogenice pentru a revela secretele grăsimilor biune, rele și ale uneo sănătăți extraordinare. Împreună cu dr. James Dinicolantonio. Traducere de Beatrice Filip. 320 pag.

 

 

Topic: 

Format: