Publicat: 3 Decembrie, 2018 - 15:33
Share

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sirbu" spun că, dintre cei 11 angajaţi depistaţi cu stafilococ auriu, "unu sau doi" sunt medici şi nouă asistente şi că există protocoale privind dezinfecţia, iar "în majoritatea cazurilor" acestea se respectă. Precizările vin după ce mai mulţi bebeluşi născuţi în această matenitate au ajuns la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală infectaţi cu stafilococ. Pe de altă parte, reprezentanţii unităţii medicale afirmă că "părinţii şi, în general, pacienţii din România ar trebui să fie foarte atenţi cu acest dat în judecată, pentru că dacă ei vor da în judecată personalul tot timpul, personalul va pleca în străinătate unde este apărat de legi".

"Angajaţii respectivi au fost scoşi din tură, s-au dispus măsuri de igienizare, zona în care au lucrat angajaţii repsectivi a fost eliberată şi dezinfectată nu o o dată, ci de mai multe ori, tocmai ca să nu existe niciun fel de problemă şi ulterior, împreună cu DSP s-au creat nişte protocoale, în aşa fel încât să se limiteze cât se poate o eventuală infectare a altor copilaşi", a explicat el.

El a afirmat că fiecare este responsabil de ceea ce face la locul de muncă.

"Nu vreau să iau apărarea nimănui, ideea este că fiecare este responsabil la locul de muncă de ceea ce face şi cum face lucrurile, e foarte important ca fiecare om să-şi înţeleagă importanţa muncii chiar dacă nu pare extraordinară, din nefericire, noi nu suntem o ţară în care oamenii să fie foarte conştienţi de importanţa muncii pe care o fac şi de cât de importante sunt nişte măsuri minime. Nu pot să spun că există vreun vinovat pentru că nu am depistat încă vreun vinovat şi nu avem rezultate definitive la probele luate. În orice caz, personalul care a fost depistat cu stafilococ - niciunul nu este bolnav, nu am avut niciun caz clinic de îmbolnăvire cu stafilococ, pentru că dacă am fi avut poate că lucrurile ar fi fost mai uşor de rezolvat - dar aşa... s-au depistat, li s-a spus să ia tratament, urmau să primească probe de control", a spus Pană.

Acesta a explicat că există protocoale în care tot personalul este învăţat cum să procedeze pentru dezinfecţia mâinilor şi a suprafeţelor.

De asemenea, el a explicat că epidemiologul s-a aflat în fiecare zi în spital, după ce s-a aflat de prezenţa stafilococului auriu, repetându-le tuturor să aibă grijă şi făcând verficări.

Tag-uri Geo: