Publicat: 7 Februarie, 2018 - 16:43
Share

Anchetatorii anticorupție au pus în Dosarul Microsoft sechestre asiguratorii în valoarea de 62,5 milioane de euro și 22 milioane de dolari, pentru recuperarea prejudiciului, a declarat, miercuri, procurorul-sef DNA, Laura Codruta Kovesi, în cadrul unei dezbateri organizate de DNA, "Frauda și corupția în domeniul achizițiilor publice. De la combatere la prevenire".

De asemenea, Kovesi a ținut să facă mai multe precizari privind Dosarul Microsoft, în care DNA a constatat că faptele în cazurile a șase foști miniștri, cercetați pentru un prejudiciu de 67 de milioane de euro, s-au prescris.

"Dincolo de faptul ca DNA a facut 4 rechizitorii in care au fost trimisi in judecata mai multi inculpati, printre care si 2 fosti ministri, unul din ei deja condamnat definitiv, dincolo de faptul ca procurorii au dispus masuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului cauzat in cuantum de 62,5 milioane de euro si 22 milioane de dolari, ramane totusi aceasta intrebare: De ce DNA a fost sesizat de o institutie a statului la 9 ani dupa incheierea contractului respectiv?", s-a intrebat sefa DNA.

"Sigur ca un procuror trebuie sa finalizeze ancheta in interiorul termenului de prescriptie. Tocmai am finalizat aceste zile o verificare a dosarelor finalizate in 2017 si nu am identificat dosare in care prescrierea faptelor sa fie imputabila altor procurori", a mai explicat sefa DNA.

Tag-uri Nume: