Publicat: 18 Iunie, 2019 - 17:03
Share

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 18 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuţiune cu prilejul primirii echipei Special Olympics România.

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Dragi sportivi,

Vă urez bun venit, aici, la Palatul Cotroceni şi mă bucur că suntem astăzi, aici, împreună, în Sala Unirii!

Voi aţi reuşit, datorită muncii şi dăruirii cu care abordaţi fiecare competiţie, să atingeţi excelenţa în activitatea voastră sportivă.

Vă felicit pentru performanţa de la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi! Medaliile pe care le-aţi câştigat sunt martore ale unor antrenamente intense. Sunt convins că nu v-a fost uşor şi că a fost nevoie de multă motivaţie pentru a vă autodepăşi. De altfel, în urmă cu doi ani, am avut ocazia să văd o demonstraţie sportivă a unora dintre voi şi a colegilor voştri şi am putut înţelege seriozitatea, dar şi dificultatea muncii voastre, sub îndrumarea atentă a antrenorilor.

Mă bucur, de asemenea, că Special Olympics beneficiază de mai multă atenţie în ultimii ani. Competiţiile sportive s-au născut în Grecia antică într-o perioadă în care au apărut şi primele democraţii. Sportul este în esenţă democratic, iar accesul la sport trebuie să fie deschis tuturor.

Sper ca eforturile voastre să arate lumii întregi că munca şi perseverenţa sunt răsplătite şi că stă în puterea fiecăruia dintre voi să atingă succesul.

Vă felicit şi vă doresc rezultate excelente la următoarele competiţii la care veţi participa! La mulţi ani!"

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: