Publicat: 21 Septembrie, 2017 - 09:35
Share

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 20 septembrie a.c., un mesaj cu prilejul Anului Nou Evreiesc. Mesajul i-a fost prezentat Președintelui Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial — Departamentul Cultură, Culte și Centenar, în cadrul ceremoniei desfășurate la Sinagoga Mare din București.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

'Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez un călduros 'Shaná Tová' cu prilejul Sărbătorii Roș Hașana!

Noul An Evreiesc este un moment deosebit: la chemarea shofarului, el vă îndeamnă, în fruntea comunității evreiești din România, către binecuvântarea lui Dumnezeu și spre un an pe care îl doriți marcat cu împliniri.

În lumina candelei ce însoțește sărbătoarea acestor zile, vă rog să deslușiți, stimate domnule Președinte al FCER, solidaritatea noastră cu încercata comunitate evreiască din România.

Este un moment potrivit să vă reasigur că România nu va uita suferința înaintașilor dumneavoastră, iar Statul Român își va asuma pe mai departe, deplin, învățămintele trecutului.

Fie ca Anul Nou Evreiesc ce începe în aceste zile să vă aducă pace și prosperitate, dumneavoastră și tuturor membrilor comunităților evreiești din România.

'Shaná Tová'!'