Publicat: 16 Noiembrie, 2017 - 17:23
Share
16-19 noiembrie, la Romexpo

Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României (www.targuldeturism.ro) va avea loc între 16 şi 19 noiembrie 2017, în Pavilioanele C1, C2 şi C3 ale Centrului Expoziţional Romexpo.

Destinaţii fascinante din România şi străinătate se dezvăluie călătorilor, prin intermediul ofertelor prezentate în cadrul celei de-a 38-a ediţii a celui mai mare eveniment de turism din ţară.

Manifestarea promovează cele mai avantajoase vacanțe de Crăciun și Anul Nou, sejururi la schi, city-break-uri sau early booking pentru sejururi și excursii în sezonul primăvară-vară 2018. Mii de pachete care vizează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură se dezvăluie vizitatorilor pe parcursul celor patru zile de târg.

În acelaşi timp, evenimentul devine pentru specialiștii care activează în turism locul ideal pentru stabilirea şi desfăşurarea întâlnirilor de afaceri, în scopul reînnoirii si fidelizării relaţiilor existente cu parteneri noi sau tradiţionali.

Peste 200 de agenții și tur-operatori vor expune pe o suprafață de 8000 de metri pătrați și vor întâmpina vizitatorii cu:

    pachete turistice avantajoase, potrivite oricărui buget sau tip de calatorie (recreaţională, de afaceri, individuală, de grup, excursie sau sejur);
    discount-uri considerabile aplicate pachetelor de călătorie către destinaţii exotice, fie cele frecventate des de români, fie unele mai puţin promovate şi cunoscute de public;
    gadget-uri şi accesorii utile, unice, moderne şi adaptabile, în funcţie de tipul şi scopul călătoriilor;
    oferte şi evenimente de promovare a diferitelor destinaţii româneşti, montane sau de pe litoralul Mării Negre, precum şi a agroturismului românesc;
    asigurări de călătorie şi alte servicii complementare: transport, bilete de călătorie etc.

Gradul de internaţionalizare a Târgului de Turism al României - ediţia de toamnă 2017 este de 15%, 12 ţări promovându-şi la târg zonele şi obiectivele turistice atractive:
Austria, Bulgaria, Cuba, Grecia, Ungaria, Israel, Italia, Palestina, Polonia, România, Spania, Ucraina.

Târgul de Turism al României este organizat de Romexpo, bianual, primăvara şi toamna, împreună cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT ) şi în parteneriat cu:
Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţiei Naţionale de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Program de vizitare Târgul de Turism al României:
16 – 18 noiembrie (joi-sâmbătă), între orele 10.00 și 18.00
19 noiembrie (duminică), între orele 10.00 și 16.00

Acces:
Bilet intrare adulti/studenti: 10 lei/zi
Intrare gratuită: copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilități și persoanele instituționalizate

Loc de desfăşurare: pavilioanele C1, C2, C3
C1 - agenţii de turism şi tour-operatori
C2 - agenţii de turism si participari oficiale internationale din: Bulgaria, Palestina, Cuba
C3 - evenimente şi standuri de promovare a zonelor turistice din Romania, cu participarea oficialităţilor şi administraţiilor turistice locale şi regionale. Astfel, în acest pavilion se regăsesc standul Ministerului Turismului, standurile partenerilor Târgului de Turism al României: ANAT, OPTBR, FPTR şi ANTREC, dar și cele ale oficiilor turistice locale, regionale şi naţionale care promovează atracţii şi zone cu un dezvoltat şi promiţător potenţial turistic.

Zone turistice din Romania, reprezentate la Târgul de Turism al României 2017 - ediţia de toamnă, prin prezenţa reprezentanţilor consiliilor judeţene: Alba, Argeș, Bacau, Bihor, Brașov, Caracal, Dambovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Sibiu, Suceava, Timișoara, Vâlcea, Vaslui.
Oraşele care îşi prezintă oferta turistica: Băile Olănești, Băile Tușnad, Botoșani, București, Buziaș, Calimănești, Corabia, Covasna, Drăgănești-Olt, Govora, Hunedoara, Huși, Mangalia, Panciu, Piatra Neamț, Sibiu, Slănic Moldova, Techirghiol, Zalău.
Comune: Aroneanu, Cetățeni, Frumușița, Dobrosloveni, Drânceni, Moreni, Novaci, Tataruși, Trifești, Tupilați, Turia.