Publicat: 15 Iunie, 2020 - 14:22
Share

Autoritățile ieșene se confruntă cu primele cazuri de infectare cu noul coronavirus, chiar în această perioadă în care se desfășoară Evaluarea Națională. Directoarea adjunctă a unui liceu din municipiu a fost confirmată pozitiv, iar un elev de la o şcoală generală este în izolare.

Un elev absolvent al clasei a VIII-a de la şcoala Vasile Conta din Iaşi nu poate participa la această sesiune a Evaluării Naţionale pentru că mama să, cadru medical la Institutul Regional de Oncologie a fost confirmată pozitiv la testul Covid-19. De altfel, la Institut sunt acum alte patru cazuri noi confirmate în rândul personalului medical.

Copilul este în izolare la domiciliu şi va putea susţine examenul în sesiunea organizată între 29 şi 30 iunie. El nu a fost prezent nici la cursurile ținute faţă în faţă în perioada dinaintea evaluării, de la începutul lunii iunie.

Al doilea caz de Covid este la Liceul Alexandru Ioan Cuza. Directoarea adjunctă a fost depistată pozitiv la testul Covid-19. Din fericire, aceasta nu a intrat în contact cu elevii, iar profesorii cu care s-a întâlnit sunt excluşi de la organizarea acestei sesiuni de examinare. DSP Iaşi efectuează enchete epidemiologice în ambele cazuri.

Tag-uri Geo: