Publicat: 28 Aprilie, 2013 - 16:48
Share

Perechea Horia Tecau si Max Mirnyi, cap de serie nr. 1, a câştigat trofeul BRD Nastase Tiriac Trophy 2013. Cei doi i-au învins în finală pe cehul Lukas Dlouhy şi austriacul Oliver Marach, cu 4-6, 6-4, 10-6.

Este al doilea trofeu cucerit de jucătorul român la Bucureşti după ce anul trecut şi l-a însuşit alături de suedezul Robert Lindstedt.

Tecău şi Mirnyi se află la primul titlu cucerit în această formulă, anul acesta ei pierzând în două finale, la Sydney şi  la Delray Beach.

 HORIA TECĂU a declarat: A fost un meci destul de disputat. Am intrat cu un plan bun la început, dar ne-au incomodat foarte mult. Până la urmă am reuşit să ne-am regăsit agresivitatea şi jocul nostru. Cred că aşa cum am terminat meciul azi trebuie să jucăm: cu energia aia şi atitudinea aia. Când reuşim să o facem suntem o echipă greu de bătut. La începutul săptămânii visam să câştig acest titlu. Era un moment atât de îndepărtat, însă ne-am concentrat pe fiecare meci, am jucat 4 meciuri bune, ultimele două foarte disputate şi e un sentiment extraordinar că ne aflăm aici cu trofeul pe masă. Este primul nostru trofeu în această formulă. Aşa presiune avem doar la turneele de Grand Slam şi, glumind, ne spuneam că dacă am reuşit să câştigăm Grand Slamul meu, de aici, din Bucureşti, celelalte sunt mai uşoare. E cel mai frumos sentiment să joci acasă cu arena plină. Chiar dacă am pierdut primul set, publicul a continuat să ne încurajeze, auzeam voci din tribună care ne susţineau. Am simţit că am avut o întreagă echipă în spate. Am tras de noi şi am întors meciul.

 
MAX MIRNYI a declarat: Horia a făcut cel mai bun joc al său încă o dată şi astăzi. M-am simţit ca acasă aici, lşa voi, şi eu şi familia mea. Lukas si Garcia-Lopez joacă finala de la Bucureşti. Gilles Simon, favoritul nr. 2 şi de 3 ori campion la Bucureşti, a părăsit competiţia în semifinale, fiind învins cu 6-2, 6-3, de  Lukas Rasol. Jucătorul ceh de 27 de ani este la prima sa finală majoră din carieră, în timp ce Simon a înregistrat a doua înfrângere după 17 victorii consecutive  pe zgura bucureşteană.


GILLES SIMON a declarat: „Sunt dezamăgit de cum am jucat astăzi. Rosol a fost fantastic. Şi-a menajat fiecare serviciu şi a câştigat”
Al doilea finalist de anul acesta de la BRD Nastase Tiriac Trophy este spaniolul Guillermo Garcia-Lopez . Ibericul l-a învins în semifinale pe campionul din 2011 şi favoritul nr. 5, germanul Florian Mayer, cu 6-4, 4-6, 6-3.

GUILLERMO GARCIA – LOPEZa declarat: „Sunt foarte fericit pentru că voi juca finală după o lungă perioadă de timp. Vin după o pauză şi o operaţie de apendicită. Este al doilea turneu la care particip şi nu mă aşteptam să ajung în ultimul act. Sunt încrezător în jocul meu pentru că am ajuns până aici într-un turneu puternic. Sunt şi obosit pentru că este foarte cald şi am avut multe meciuri lungi câştigate în decisiv”