Publicat: 10 Septembrie, 2014 - 17:58
Share

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională, care ar fi exploatat sexual mai multe tinere recrutate din judeţul Olt.
 
La data de 10 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt au efectuat opt percheziţii domiciliare în municipiul Caracal, judeţul Olt, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat,  compus din 7 membri, specializat în trafic de persoane.

La activități au participat  luptători din cadrul Serviciului de Intervenţie Rapidă Olt și polițiști ai Poliţiei municipiului Caracal.

Membrii grupării infracţionale sunt bănuiţi că, în perioada 2013 – 2014, ar fi recrutat mai multe tinere şi minore, de pe raza municipiului Caracal și prin folosirea de violențe, amenințări sau profitând de starea de vădită de vulnerabilitate a acestora, le-ar fi determinat să întrețină raporturi sexuale cu diferite persoane de sex masculin, în vederea obținerii de foloase materiale și bănești.

Până în prezent, polițiștii au identificat 13 tinere, cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani, care ar fi fost exploatate sexual în judeţul Olt şi judeţele limitrofe. 
Totodată, au fost puse în executare 46 de mandate de aducere, iar printre persoanele care vor fi audiate de procurorii D.I.I.C.O.T. – BT Olt sunt și 27 de bărbați, bănuiți că au beneficiat de serviciile tinerelor obligate să se prostitueze.
Aceștia vor fi cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de  folosirea serviciilor unei persoane exploatate, faptă prevăzută de art. 216 din Codul Penal. 

Din activitatea infracțională, membrii grupării că ar fi obţinut aproximativ 30.000 de euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, rele tratamente aplicate minorului, lipsire de libertate în mod ilegal, trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.