Publicat: 1 Mai, 2019 - 14:53
Share
Soluțiile utilizate permit acțiunea pânâ la 8000 m. Norii buclucași au fost la 11.000

..DE CE NU S-A INTERVENIT, EFICIENT, CU RACHETE ANTIGRINDINĂ? M-am informat si avertizarea meteo, cod portocaliu, a fost data din timp, de către ANM. CER PUBLIC DEMITEREA IMEDIATĂ a celor care nu şi-au respectat atribuţiile de serviciu!” - se rățoiește pe Facebook ministrul Mediului, Grațiele Gavrilescu, înainte de a lua legătura cu colegul său de cabinet pentru a primi informații autorizate.

Fără a se lăsa angrenat într-un astfel de dialog, colegul a adus lămuririle necesare. Sistemul de rachetă antigrindină a acţionat marţi cu 16 rachete, dar formaţiunile noroase care au cauzat grindina se aflau la 11.000 de metri înălţime, iar rachetele sunt eficiente până la 8.000 de metri, a declarat miercuri Petre Daea, ministrul Agriculturii, la un post de televiziune. „A fost o situaţie fără precedent, nu ne aşteptam la căderi de grindină înainte de 1 mai. Sistemele antigrindină au fost activate din 15 aprilie. Sistemul este bun, a protejat până acum, dar natura a fost mai puternică”, a mai spus ministrul.

„În urrmătoarele zile specialiştii vor vedea în ce măsură sunt afectate culturile din zonele unde a căzut marţi grindina”, a spus ministrul, în a cărui agendă de preocupări antigrindina ocupă un loc privilegiat.

 

 

 

 

 

   

 

 

Tag-uri Institutii: