Publicat: 17 Februarie, 2020 - 12:48
Share

70 de copii care provin din familii defavorizate, din comuna Oltina, judetul Constanta, au primit ghiozdane cu rechizite si articole vestimentare, in cadrul programului “Ramaneti in scoala”, derulat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. De asemenea, voluntarii i-au sfatuit pe elevi sa se dedice cat mai mult studiului și sa munceasca cu sarg pentru a-și construi o carieră. 

Psihologul Mihaela Scarlat, unul dintre voluntarii care i-au vizitat pe tinerii din Oltina, a declarat: "I-am invatat sa aiba rabdare, rabdarea de fiecare zi in a merge la scoala si a invata, a-si face temele, a cere ajutorul parintilor, fratilor mai mari pentru ca ei sa deprinda inca de mici o meserie. E nevoie sa se uite la ceilalti din jur, sa isi aleaga un model si sa ceara ajutorul Parintelui Paroh, doamnei invatatoare, rudelor, persoanelor care pot sa ii ajute in fiecare zi la teme şi le pot oferi sfaturi folositoare pentru viitor".

De altfel, voluntarii derulează programe de mentorat pentru tinerii aflati la inceput de drum si care au nevoie de o consiliere in alegerea profesiei conform cu aptitudinile si capacitatile intelectuale, cu care i-a inzestrat Dumnezeu. De-a lungul editiilor programului “Ramaneti in scoala”, voluntarii au invitat numerosi specialisti din diverse domenii care le-au vorbit elevilor despre meseria pe care si-au ales-o si drumul percurs in cariera in ideea de a-i impulsiona să le urmeze exemplul. De fiecare dată, copiii s-au aratat fascinati de modele prezentate.

Danut Pruna, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, a subliniat "Am venit in sprijinul celor 70 de copii alesi de catre cadrele didactice de la Scoala Generala din Oltina. Acesti copii au mare nevoie de sprijinul nostru material deoarece parintii lor neavand un loc de munca stabil nu isi permit sa le ofere cele de trebuinta. De asemenea, am incercat sa ii stimulam sa invete cat mai mult pentru ca educatia este singura lor sansa la o viata mai buna prin exemple personale. Astazi, unul dintre voluntarii care s-au prezentat in fata copiilor are o poveste de succes! Tatal doamnei a fost orfan si pentru ca a invatat foarte mult, a reusit sa-si faca o cariera si o familie frumoasa. Pentru asta, fiica sa, voluntarul nostru, este mandra de reusita tatalui sau si il ofera drept exemplu. Iata, se poate daca suntem consecventi in drumul nostru si nu ne pierdem credinta in Dumnezeu. Intotdeauna, ne-am dat silinta sa prezentam copiilor numereoase exemple de reusita ca sa ii inspiram si sa reuseasca si ei".

Toate actiunile voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Nationale se desfasoara cu binecuvantarea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Parinte Daniel, si sub coordonarea Arhim. Ciprian Gradinaru.