Publicat: 16 Octombrie, 2020 - 12:33
Share

Alegerea pantofilor pentru primii pași și perioada de dezvoltare a copilului nu este deloc ușoară. Mulți părinți tind să se orienteze după personajele din desene animate aplicate pe pantofi, imprimeuri amuzante sau culori aprinse. Este adevărat că oferta de sneakers cu monștri, sandale cu forme cool sau ghete din cauciuc cu super eroi este foarte tentantă, însă trebuie să te asiguri că aceste modele sunt și adaptate pentru dezvoltarea mersului și susținerea piciorului.

Întotdeauna, orientează-te către pantofi care vin perfect pe piciorul copilului. Dacă pantoful este prea strâmt, nu îi va deforma piciorul, însă poate favoriza predispoziția spre anumite anomalii, precum platfusul. De asemenea, copii au tendința de a merge mult pe vârfuri în primii ani, iar oasele sunt foarte moi în această perioadă. Astfel, un pantof prea larg, de exemplu, nu ar putea susține corect piciorul în timpul mersului.

Fii foarte atent la talpa pantofului. Aceasta trebuie să fie din cauciuc pentru a împiedica alunecare pe diferite suprafețe.

Este foarte important să cumperi pantofi de la un brand specializat în încălțăminte pentru copii. Aceste branduri țin cont de toate detaliile care contează în dezvoltarea mersului, folosesc materiale bune și non-alergice și își adaptează modelele în funcție de vârste. Poți încerca o pereche de adidași de copii de la Fashion Days. Vei găsi multe astfel de branduri.

Forma pantofului este un alt aspect de luat în calcul. Alege pantofi cu botul rotund și lat sau pătrat, care păstrează forma piciorului și lasă suficient spațiu pentru degete. În față, pantoful trebuie să fie flexibil, iar în spate trebuie să fie rigid, pentru a susține călcâiul.

Materialele trebuie să fie naturale sau cu textură aerată, pentru a lăsa piciorul să respire, evitând, astfel, transpirația care poate irita pielea delicată.

Pentru o susținere corectă, optează pentru sistem de închidere cu șireturi sau Velcro. Însă adidașii cu Velcro sunt recomandați pentru că sunt și cel mai ușor de folosit.

Atunci când mergi cu copilul să îi cumperi pantofi, este important să parcurgeți mai multe etape: măsurarea piciorului pe lățime și pe lungime, apoi proba, când trebuie să verifici cum stă piciorul în pantof, cât de flexibil este pantoful și până unde ajunge degetul mare spre vârf. Pune-l să facă câțiva pași ca să observi cum merge încălțat. O pereche de pantofi nepotriviți poate duce la alunecare, împiedicare și cădere sau poate cauza sucirea gleznei.

Pare complicat, însă, cu puțină răbdare, vei face alegerea corectă. Ca să nu simți această operațiune ca pe o povară, este recomandat faceți cumpărăturile în familie și să vă recompensați și voi cu ceva nou. O poșetă sau o pereche de sandale noi îți vor ridica moralul…și stilul. Iar pentru bărbați, un ceas este întotdeauna binevenit. Vă puteți inspira de aici www.fashiondays.ro/g/barbati-/ceasuri în alegerea modelului. Spor la cumpărături!

Tag-uri Institutii: