Publicat: 27 Octombrie, 2017 - 14:05
Share

În data de 25.10.2017, Garda Națională de Mediu a efectuat o acțiune de control la depozitul de deșeuri Vidra din Județul Ilfov, acțiune care avut ca scop verificarea conformării operatorului la prevederile legale în vigoare. 

În urma verificărilor s-a constatat că deși valabilitatea autorizație integrate de mediu expirase, operatorul a continuat depozitarea deșeurilor pe amplasament.

Urmare a acestui fapt, operatorul a fost sancționat de către comisarii GNM, cu amendă contravențională în valoare de 60.000 lei.

De asemenea a fost dispusă și sancțiunea complementară de suspendare a activității, până la emiterea unei noi autorizații integrate de mediu de către autoritatea competentă, respectiv Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov.

Reamintim faptul că operatorul economic a mai fost controlat recent (02-12 octombrie) fiind sancționat și atunci cu amendă contravențională de 140.000 lei, dispunându-se și 15 măsuri de remediere.

Facem precizarea că în acest moment 2 din cele 3 depozite conforme de deșeuri ce deservesc municipiul București nu mai dețin acte de reglementare fiind în procedura de autorizare de către Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov.

Comisar General

Bogdan Gheorghe TRIF