Publicat: 24 August, 2012 - 18:08
Share
S.C. REMAT S.A. Slatina a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei

În data de 23.08.2012, o echipă formată din comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucureşti s-a deplasat în zona Gării Basarab, lângă Podul Grant, acolo unde s-a declansat un incendiu puternic la o garnitură de vagoane scoasă din circulaţie. 

La ora descinderii comisarilor GNM la faţa locului, incendiul era în desfăşurare, iar echipele de pompieri acţionau cu 5 autospeciale pentru stingerea flăcărilor care cuprinseseră 6 vagoane de călători scoase din funcţiune în vederea casării. S-a constatat că în atmosferă se degajau emisii semnificative (dioxid de carbon şi pulberi) rezultate din arderea componentelor vagoanelor de călători, iar unul dintre vagoane, aparţinând S.C. REMAT S.A. Slatina, fusese tăiat cu instalaţii specifice în vederea valorificării componentelor ca deşeuri metalice. În zona adiacentă, existau instalaţii de tăiere cu autogen, aparţinând S.C. Remat S.A. Slatina.

Ca urmare a celor constatate, S.C. REMAT S.A. Slatina a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei, pentru nerespectarea procedurilor şi cerinţelor legale privind prevenirea unor incidente/evenimente care pot afecta calitatea aerului, conform Legii nr. 104/2011 privind poluarea atmosferică.