Publicat: 27 Septembrie, 2012 - 09:53
Share
A fost arestată din cauza tratamentelor incredibil de agresive la care supunea bolnavii

 Femeia arestată în Sardinia, în luna August, sub acuzația că a maltratat bolnavi de Alzheimer este o fostă secretară a dictatorului Nicolae Ceaușescu, informează gazetaromanesca.com, citând două publicații italiene.


Numele femeii este Maria Trușcă și a fost arestată în luna august alături de alte 15 persoane la o clinică pentru tratarea bolnavilor de Alzheimer din Ittiri, Sassari.

Femeia și celelalte 15 persoane au fost arestate din cauza tratamentelor incredibil de agresive la care îi supuneau pe cei internați acolo.


 Maria Trușcă a fost prinsa în flagrant de carabinieri în timp ce lovea un bătrân cu palmele și îi aplica "un tratament" cu găleți cu apă rece.

În ediția online de ieri, gazetaromaneasca.com citează două publicații italiene, "L'Unione Sarda" şi "Il Secolo XIX", care susțin că  Trușcă a fost una dintre secretarele lui Nicolae Ceaușescu și a fugit din București după căderea regimului comunist. 

"Ea, pion al serviciilor secrete fidele tiranului Nicolae, s-a salvat la limită de satârul revoluţiei române. A căutat refugiu în Italia, la Porto Torres, păstrându-şi anonimatul şi ascunzându-şi trecutul până a devenit îngrijitoare la clinica din Ittiri. A fost indicată poliţiei a fi printre cele mai eficiente executante ale terapiei zilnice formată din violenţe. Torturi psiho-fizice care deseori le includeau şi pe rudele victimelor. Trebuie să se fi inspirat din serviciul fostului tiran pentru metodele sale de tip Gestapo, violenţe metodice, în special asupra unui client român de la clinica din Ittiri, bolnav de Alzheimer, care a fost legat de un scaun cu bandă adezivă pentru cutii", se arată în articolul publicat de cotidianul "Il Secolo XIX".