Publicat: 15 Decembrie, 2019 - 22:53
Share

Gelu Oltean, fostul șef al DGIPI (Direcția de protecție internă, fostul serviciu secret al Ministerului de Interne), a fost reținut sâmbătă de procurorii DIICOT Brașov pentru presupus trafic de droguri.

Alături de fostul șef al DGIPI au mai fost reținuți Vanessa Youness și un cetățean englez, Thomas Lishman. Toți cei trei ar fi avut legătură cu clinica de wellness Youness Clinic, de lângă București, unde în cadrul unor așa-zise tratamente pacienților li s-ar fi dat spre consum o substanță considerată drog. Vanessa Youness e fondatoarea clinicii, Gelu Oltean este partenerul său de viață, iar Thomas Lishman ar fi ”șamanul” clinicii.

Gelu Oltean se referea într-un interviu  din 25 februarie 2019 despre  substanța numită ”Ayahuasca”, despre care susținea că ”este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, într-adevăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta”.

Considerat omul de încredere al lui Virgil Ardelean, supranumit „Vulpea”. Gelu Oltean, când mentorul său a fost numit şef la Poliţiei Capitalei,el a fost numit  purtătorul său de cuvânt. Iar când Virgil Ardelean a fost numit şef al Doi şi-un sfert, Gelu Oltean l-a urmat în serviciul de informaţii al MAI. Oltean a fost șef al DGIPI în două mandate, iar în 2007 a fost coordonatorul echipei de poliţişti români trimişi în Italia pentru a colabora cu autorităţile locale în celebrul caz Mailat.

Despre Vanessa Youness s-a speculat în legătură cu  un milion de euro pe care  i-ar fi primit mită de la  Claudiu Florică și Dinu Pescariu pentru atribuirea unui contract IT, în 2011.

Tag-uri Institutii: