Publicat: 18 Martie, 2016 - 23:19
Share
Christian Heintzman a fost suspendat din functie

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat că belgianul Christian Heinzmann, care ocupă funcția de director general al companiei aeriene de stat Tarom de aproape patru ani ar trebui să își depună demisia. Acesta a fost deja suspendat din funcţia de manager de resurse, în urma unei raport al Autorității Aeronautice Civile Române.

“Lipsa de responsabilitate, de a discuta despre deficiențe nu mi se pare în regulă. În loc să aibă 8 milioane de lei pierdere anul trecut, au avut 41 de milioane. Este inadmisibil, în condițiile în care pe piața europeană prețul kerosenului a creat un avantaj de 80 de milioane.

Cu alte cuvinte, fără acest avantaj, aveam o pierdere uriașă, de 120 de milioane de lei”, a afirmat ministrul Costescu în cadrul unei conferințe de presă. Conform acestuia, mai sunt şi problemele la nivel de concedii medicale. “E vorba despre 1.500 de zile în care acest personal a fost în concediu medical. Vă dați seama și pentru partea de ore suplimentare ce înseamnă acest lucru. Am solicitat lămuriri cu privire la pașii următori. CA trebuie să se întâlnească și să ia o decizie finală cu privire la viitorul acestei companii”, a mai spus Costescu. Ministrul a scpus că ativitatea Tarom se desfășoară în condiții normale. “În acest moment este director general (Christian Heinzmann, n.r.). Sunt sigur că va face pașii corespunzători. Au constatat deficiențe de management”, a mai spus Costescu.

Acesta a mai spus că luni, în cadrul unei sedinte CA, s-ar putea lua în calcul revocarea din funcția de director general. În cursul zilei de ieri, după acţiunea de prostest a salariaţilor Tarom din cadrul Direcţiei Tehnice, ministrul Costescu a făcut publice nemulţumirile faţă de conducerea companiei.

“Întârzierile repetate ale curselor Tarom, tratarea necorespunzătoare a pasagerilor și comunicarea defectuoasă a managementului cu angajații riscă să afecteze imaginea companiei. Toate acestea, coroborate cu incidentul în care a fost implicată aeronava Tarom la Budapesta, mă determină să solicit Autorității Aeronautice Civile din România, conform competențelor instituției, să finalizeze mâine, 17 martie 2016, investigația de la Tarom.

Heinzman, pus in functie la insistentele FMI care voia manager pprofesionist strain, a mai suferit o tentativa de a fi demis de catre CA-ul din care faceau parte Demetriade si Pascariu, dar ministerul a preferat sa ii puna pe liber pe acestia in loc sa ia masuri impotriva celui care a produs cele mai mari pagube din istoria companiei. El a fost declarat castigator al concursului desi cv-ul sau era mai mult decat modest.