Publicat: 30 August, 2018 - 13:52
Share

În perioada 17-18 septembrie a.c., la București, va avea loc prima ediție a Forumului de Afaceri, organizat de către Administrația Prezidențială, în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie a României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Forumul de Afaceri se desfășoară în marja celei de- a treia ediții a Summitului „Inițiativa celor Trei Mări”, găzduit în acest an de România și organizat de Administrația Prezidențială. 
 La evenimentul care va avea loc la Romexpo vor participa Președintele României, domnul Klaus Iohannis, Președintele Republicii Croația, doamna Kolinda Grabar-Kitarović, Președintele Republicii Polone, domnul Andrzej Duda, și Președintele Republicii Austria, domnul Alexander Van der Bellen, precum și președinți de Camere de Comerț Naționale și reprezentanți ai mediului de afaceri din România și din străinătate. 

Forumul de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări este un angajament al Declaraţiei Summitului Iniţiativei celor Trei Mări de la Varşovia din 2017 și își propune dezvoltarea economică în trei domenii principale (transport, energie, digital), în scopul creării unei zone de stabilitate și prosperitate. Totodată, se urmărește stabilirea unei noi dinamici de cooperare între țările situate la granița de est a UE, pe axa Nord – Sud, care va conduce la o creștere economică zonală și va contribui la reducerea decalajelor economice în cadrul Uniunii Europene. 

Jurnaliștii interesați să participe la Forumul de Afaceri care va avea loc la Romexpo, sunt rugați să se acrediteze accesând următorul link:  https://3si-business.com/press/  până vineri, 7 septembrie a.c.  

Pentru a participa la Summitul I3M, care va avea loc la Palatul Cotroceni, jurnaliștii sunt rugați să se acrediteze accesând următorul link: http://three-seas.eu/media/ 

De asemenea, vă informăm că Televiziunea Română va acoperi mediatic Summitul „Inițiativa celor Trei Mări”, în calitate de official broadcaster.