Publicat: 17 Ianuarie, 2020 - 12:09
Share

Linia de finanţare a Regio - Programul Operaţional Regional (Regio-POR) 2014-2020 destinată zonei de IMM este în continuare deschisă în Regiunea Vest.

Întreprinderile mici şi mijlocii pot beneficia de finanţări de la 200.000 de euro - valoarea minimă care poate fi acordată pentru un proiect, până la 1 milion de euro - valoarea maximă, pentru dezvoltarea afacerii.

Sunt finanţate construirea, modernizarea sau extinderea spaţiilor de producţie ori servicii, dotarea cu active corporale şi necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online, implementarea unor procese de certificare sau recertificare a produselor şi alte investiţii şi activităţi. Toate condiţiile de finanţare pot fi consultate pe https://adrvest.ro/2-2-imm-apelul-2/.

Vă reamintim că Regiunea Vest beneficiază de 36,6 milioane de euro în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiţii 2.2 - IMM a Regio-POR 2014-2020.

Depunerea proiectelor a început în 24 decembrie 2019 şi continuă până în data de 24 martie 2020, ora 12,00.

Până în prezent, în Regiunea Vest au fost depuse 29 de proiecte, având o valoare nerambursabilă de 18,89 milioane euro.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest stă la dispoziţia celor interesaţi cu informaţii suplimentare şi clarificări legate de obţinerea finanţărilor, prin biroul său de Helpdesk, la numerele de telefon 0256-491.981 şi 0256-491.923, e-mail [email protected] (https://adrvest.ro/birouri-de-informare/).

Totodată, pentru a veni în sprijinul potenţialilor beneficiari, ADR Vest a realizat broşura "Finanţările pentru IMM-uri - pregătirea proiectului tău, pas cu pas", care poate fi consultată online accesând https://adrvest.ro/attach_files/Brosura_2.2%20IMM/mobile/index.html.

Apelul 2 de proiecte (POR/694/2/2) aferent Axei prioritare 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de Investiţii 2.2 - Sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor este de tip competitiv. Proiectele se depun exclusiv prin aplicaţia MySMIS (https://2014.mysmis.ro/).

Pot solicita finanţare societăţile/ societăţile cooperative care se încadrează în categoria IMM (microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii).

Cofinanţarea din partea solicitantului este de minimum 45% din valoarea cheltuielilor eligibile în cazul microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi minimum 55% în cazul întreprinderilor mijlocii.

Locul de implementare al proiectului trebuie să fie în Regiunea Vest, în Regiunea Vest, în mediul urban, cu excepţia întreprinderilor mijlocii, în cazul cărora locul de implementare al proiectului poate fi şi în mediul rural.

 

Tag-uri Institutii: