Publicat: 19 Octombrie, 2015 - 20:23
Share

Senatul a aprobat, luni, completarea Legii privind sistemul unitar de pensii publice astfel incat femeile care au realizat stagiul complet de cotizare si care au nascut cel putin trei copii sa beneficieze de reducerea varstei standard de pensionare.
'Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare si care au nascut cel putin trei copii, pana la data de 1 octombrie 1990, si i-au crescut pana la varsta de zece ani beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare astfel: a) cu un an - pentru trei copii; b) cu doi ani - pentru patru sau mai multi copii', este stipulat in primul alineat al articolului nou introdus in legea nr. 263/2010, art. 55 indice prim, la propunerea senatorului PSD Trifon Belacurencu.

Reducerea varstei standard de pensionare, potrivit articolului nou introdus, nu poate fi cumulata insa cu o alta reducere prevazuta in legea privind sistemul unitar de pensii publice sau de legile speciale.

'Varsta de pensionare redusa conform alin. 1 nu poate fi mai mica de 55 de ani', se mai arata in textul propunerii legislative.