Publicat: 16 Iulie, 2014 - 18:14
Share

Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) anunță miercuri că Divizia Motorparts a încheiat achiziția unor active Honeywell Friction Materials. Compania Honeywell Friction Materials are sediul la Glinde, Germania, și desfășoară operațiuni importante în România și China. 

“Achiziția diviziei Honeywell de materiale de fricțiune consolidează semnificativ capacitatea de producție și inginerie a portofoliului global de produse de frânare actual al Federal-Mogul Motorparts”, spune Daniel Ninivaggi, Federal-Mogul Co-CEO și CEO Federal-Mogul Motorparts. “Această achiziție ne permite să accelerăm strategia noastră pe termen lung de creștere a liniilor noastre de produse de frânare cu o amprentă competitivă la nivel global și tehnologie de top pe această piaţă. De asemenea, achiziția ne întărește poziția de lideri de piață pe segmentele OE și aftermarket, în special în Europa și Asia.”

Divizia achiziționată operează exclusiv în Europa, China și Brazilia, nu și în Statele Unite. Cum este specificat și în acordurile definitive ale tranzacției, achiziția nu include numele Bendix sau linia de produse, ori alte active, pasive, sau operațiuni din Statele Unite. În plus, așa cum este detaliat  în contractul definitiv de achiziție, Honeywell păstrează orice și toate responsabilitățile legate de produsele cu azbest sau alte reclamații similare și s-a angajat să elibereze Federal-Mogul de orice răspundere pentru aceste reclamații.  

Federal-Mogul Motorparts este lider în industria materialelor de fricțiune pentru frânare, cu aplicații globale pe piețele de echipamente originale pentru vehicule ușoare, comerciale și grele. Compania comercializează liniile de produse de fricțiune pentru frânare Wagner®, Ferodo® and Abex® pe piața globală de piese aftermarket. Divizia Honeywell Friction va furniza companiei mărci premium, inclusiv Jurid®. Federal-Mogul este printre primele companii producătoare de produse de fricțiune pentru frânare care oferă produse de frânare cu conținut redus sau zero de cupru pentru clienții de echipamente originale, iar de curând a lansat și pe piața aftermarket plăcuțele de frână cu conținut redus de cupru. 

Declarații anticipative
Declarațiile conținute de acest comunicat de presă, care nu sunt un fapt istoric, reprezintă “Declarații Anticipative”. Rezultatele exacte pot diferi datorită unor factori importanți, descriși în cel mai recent raport Federal-Mogul către SEC la Formularul 10-K, ce poate fi revizuit și suplimentat în rapoarte subsecvente către SEC la formlarele 10-Q și 8-K. Acești factori includ, printre alții, fluctuația în producția domestică sau externă de vehicule, fluctuația cererii de vehicule ce conțin produsele Federal-Mogul, abilitatea companiei de a genera reduceri de costuri sau eficientizarea producției pentru a compensa sau depăși reducerile de preţuri cerute contractual sau competitiv pentru a obține noi contracte, condițiile din industria auto, succesul segmentării companiei și a efectelor corespunzătoare, și condițiile generale economice globale sau regionale. Federal-Mogul nu intenționează şi nu își asumă obligația de a actualiza declarațiile anticipative.

Despre Federal-Mogul
Federal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) este un furnizor de top la nivel global de produse şi servicii pentru producătorii şi reparatorii de vehicule şi echipamente din întreaga lume, atât pe piaţa automobilelor, a vehiculelor comerciale ușoare, medii și grele, navale, feroviare și aerospațiale, cât şi pe piaţa energetică sau industrială. Produsele Companiei contribuie la reducerea consumului de combustibil si a emisiilor şi cresc siguranţa vehiculelor.

Federal-Mogul operează prin două divizii de afaceri independente, fiecare dintre acestea având un CEO ce raportează Consiliului Director Federal-Mogul. 

Federal-Mogul Powertrain proiectează și produce componente de echipare originală pentru sisteme de propulsie și sisteme de protecție pentru aplicaţii din domeniile auto, utilaje grele, industrie și  transport. 

Federal-Mogul Motorparts vinde și distribuie un portofoliu larg de produse prin  peste 20 de mărci recunoscute la nivel mondial pe piața globală de aftermarket, în același timp oferind producătorilor de echipamente originale produse de frânare, direcţie-suspensie, ștergătoare, și alte componente auto. Mărcile Federal-Mogul de pe piața aftermarket includ ștergătoare ANCO®; bujiile, ștergătoarele și filtrele Champion®; produsele de motor AE®, Fel-Pro®, FP Diesel®, Goetze®, Glyco®, Nural®, Payen® Sealed Power®; piesele de directie si suspensie MOOG® si produsele de franare Ferodo® , Wagner® și Abex®.