Publicat: 7 Mai, 2012 - 17:45
Share


Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) va depune, Luni, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) dosarele bugetarilor care și-au câștigat în instanță drepturile salariale pentru a acționa în judecată statul român în vederea recuperarii sumelor reprezentând plata salariilor restante.

Redăm integral comunicatul de presă al FACIA:

Asa cum a anuntat inca de la sfarsitul anului trecut, FACIAS a acordat consiliere si sprijin tuturor bugetarilor care si-au castigat in instanta drepturile salariale, prin hotarari definitive a caror executare a fost amanata de catre Guvernul Boc, prin acte normative, pana in 2016.

Asa cum se arata si in plangerea depusa la CEDO, acest termen este excesiv si lipseste de continut deciziile instantelor judecatoresti. De altfel, CEDO a hotarat constant ca "omisiunea autoritatilor de a executa intr-un termen rezonabil o hotarare definitiva poate antrena o incalcare a art. 6 alin. 1 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, mai ales cand obligatia de a dispune executarea deciziei respective revine unei autoritati administrative” (Cauza Dorneanu impotriva Romaniei).

Aproximativ 200 de romani, victime ale acestei nedreptati s-au adresat FACIAS pentru a-si apara la CEDO drepturile incalcate de institutiile statului roman. Lista cu numele acestora va fi publicata pe site-ul facias.org.