Publicat: 20 Aprilie, 2020 - 12:20
Share
A avertizat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

Uniunea Europeană necesită urgent injecții financiare pentru a rămâne pe linia de plutire și pentru a supraviețui epidemiei de coronavirus care afectează în prezent continentul, a avertizat comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni.

Pentru a face față acestei crize, ar putea fi nevoie de 1,5 trilioane de euro (1,63 trilioane de dolari) , a spus Gentiloni pentru Der Spiegel înainte de summitul liderilor UE cu privire la criza declanșată de izbucnirea Covid-19.

Comisarul pentru afaceri economice și financiare a spus că Europa trece prin „cea mai gravă criză” încă de la cel de-al doilea război mondial, ceea ce amenință existența UE ca entitate economică și politică unică. Gentiloni a citat o previziune a Fondului Monetar Internațional (FMI), afirmând că UE ar putea înregistra o scădere fără precedent a PIB-ului de 7,5% în acest an. În 2009, în timpul crizei financiare globale, PIB-ul UE a scăzut cu doar 4,4%.

Gentiloni, un italian, a respins ideea de Eurobonds comune pledată de propria națiune și care s-a opus constant Germaniei. El a numit abordarea „retrospectivă”, adăugând că Europa a avut „suficient de mult”. Pentru a evita căderea în criză, Europa are nevoie în schimb de urgență de „un instrument comun pentru finanțarea reconstrucției”, a spus el.  

 

În caz contrar, riscăm [o situație] când diferențele dintre economiile din zona euro și restul pieței unice devin prea mari și cele două se despart.

Cu toate acestea, Eurogrupul - miniștrii de finanțe ai națiunilor din zona euro - au alocat până în prezent doar 500 de miliarde de euro pentru finanțarea cheltuielilor medicale și pentru asistența întreprinderilor mici și mijlocii, lăsând Europa să aibă nevoie de circa 1 trilion de euro mai mult.

Ceasul bifează, a avertizat Gentiloni. „Nu putem aștepta până când virusul„ face pace ”cu noi înainte de a ne reconstrui. Reconstituirea trebuie să înceapă acum, primăvara, vara. ”

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: 

Tag-uri Geo: