Publicat: 19 Septembrie, 2014 - 16:12
Share

Epson anunţă lansarea a două noi scanere flatbed pentru filme şi fotografii: Perfection V850 Pro şi Perfection V800 Photo, pentru a converti colecţiile de filme foto şi printuri în imagini digitale de calitate profesională. Datorită calităţii sistemelor optice, dimensiunii de scanare, gamei largi de formate de filme acceptate şi opţiunilor avansate pentru eliminarea urmelor de praf şi zgârieturilor, noile scannere sunt lider de piaţă în acest segment.

Perfection V850 Pro şi Perfection V800 Photo furnizează cele mai înalte niveluri de calitate profesională, viteză şi productivitate pentru o gamă largă de formate de filme pozitive şi negative, inclusiv pentru benzile de 35 mm, diapozitivele de 35 mm, formatul mediu şi 5x4 inci. Modelul Perfection V850 Pro este scannerul ideal pentru fotografii profesionişti şi pentru amatorii pasionați de acest domeniu. Fotografii care doresc să scaneze o colecţie mare de filme în diferite formate vor descoperi că Perfection V800 Photo pune la dispoziţie funcţionalităţi uşor de utilizat cu rezultate rapide și la rezoluţie înaltă.

Perfection V850 Pro şi Perfection V800 Photo vor fi prezentate pentru prima dată în Europa la Photokina (Standul B11, Hala 2.2, 16-21 septembrie 2014, Koelnmesse, Köln).

Sistemul cu două lentile oferă scanare la rezoluţii optice superioare pentru filme (6.400 dpi) şi fotografii (4.800 dpi), cu selecţia automată a lentilei adecvate pentru o calitate şi o viteză de scanare optime. Datorită densităţii optice ridicate (4.0 Dmax), scanerele reproduc o gamă largă de tonuri cu o acurateţe superioară, în special pentru zonele întunecate ale documentelor originale. 

Suporturile pentru filme cu design nou sunt mai robuste şi oferă utilizatorilor un control superior la ajustarea înălţimii pentru un reglaj fin al punctului de focalizare şi pentru a obţine o focalizare mai precisă. Noile suporturi pentru filme includ, de asemenea, o placă inelară anti-Newton pentru a menţine documentele originale aplatizate, îmbunătăţind astfel calitatea scanării. Perfection V850 este furnizat cu un al doilea set pentru o productivitate sporită.

Ambele modele sunt dotate cu tehnologia Digital ICE pentru eliminarea defectelor precum urmele de praf, firele de păr, zgârieturile, amprentele şi cutele de pe filme, diapozitive şi fotografii, reducând timpul şi efortul depus pentru retuşarea manuală. Digital ICE pentru film utilizează o combinaţie avansată de lumină infraroşie şi algoritmi complecşi pentru a detecta şi elimina defectele de pe suprafeţe.

Pentru o productivitate superioară, noile scannere utilizează tehnologia LED Epson ReadyScan, care furnizează un timp de încălzire aproape instantaneu de mai puţin de o secundă, astfel că utilizatorii pot începe să scaneze aproape imediat. Ambele scanere, în parte, sunt conforme cu standardul ENERGY STAR datorită consumului foarte redus de energie necesar tehnologiei LED ReadyScan, iar temperatura de scanare extrem de redusă generată de sursa de lumină LED face sigură scanarea celor mai delicate documente originale.

Caracteristicile suplimentare ale modelului Perfection V850 Pro includ: filtre optice pentru frecvenţe înalte (un strat anti-reflexii pe lentile şi o oglindă cu un nivel ridicat de reflexie, care furnizează cel mai înalt nivel de calitate a imaginii şi îmbunătăţeşte calitatea scanării), un accesoriu de scanare gratuit, Fluid Mount, care poate fi comandat (de asemenea, opţional pe V800 Photo) şi software de scanare profesional SilverFast® SE Plus 8 şi i1 Scanner.

Perfection V850 Pro şi V800 Photo au un preţ recomandat de 4.139 lei, respectiv 3.039 lei şi vor fi disponibile începând cu luna octombrie a acestui an.