Editoriale

Duminică, 6 Decembrie, 2020 - 00:00

Americanul Fred Van Lente, născut în 1972, și-a făcut studiile la universitatea din Syracuse, este scriitor, la început a publicat romane grafice și a scrsi mai multe scenarii, lucrând pentru compania Marvel Comics. În 2014 a scris o piesă de tetaru apreciată, împreunăc cu soția sa, iar în 2017 a debutat cu acest roman, socotit de toată lumea ca un omagiu adus Agathei Christie

Sâmbătă, 5 Decembrie, 2020 - 00:00

Probabil mulți dintre eventualii cititori ai acestei rubrici vor fi auzit, poate chiar l-au citit pe autorul cărții semnalate astăzi, mai cu seamă că, așa cum se menționează pe manșeta copertei pe care o prezentăm alăturat, este autorul unor besteselleruri precum „Cafeneaua de la capătul lumii” și „Întoarcerea la Cafeneaua de la capătul lumii”, traduse în 35 de limbi, între care și româna.

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 00:00

Cartea pe care o semnalăm astăzi, apărută în colecția „Biblioteca de Literatură Neoelenă” a Editurii Omonia, este o monografie dedicată unei strălucite personalități a diasporei grecești. Născut în localitatea Almyros, în Thessalia, Antonis Mystakidis (1908-1989), cunoscut și sub pseudonimul Mesevrinos, de la antica Mesembria (astăzi Nesebăr, în Bulgaria), locul de baștină al părinților săi, a trăit până la vârsta de 25 de ani în România. Elev al Liceului grecesc din București, a urmat apoi  studii de filologia clasică.

Joi, 3 Decembrie, 2020 - 00:00

Prima apariție din această toamnă a Editurii Omonia în colecția „Biblioteca de Literatură Neoelenă” este un roman care  își va câștiga prieteni în rândul cititorilor români. Publicată în 2010 la editura ateniană Metaihmio și încununată în 2011 cu Athens Prize for Literature, cartea a fost tradusă în ebraică.

Miercuri, 2 Decembrie, 2020 - 00:00

Marketingul electoral în România.

Bogdan Teodorescu și Nicolae-Sorin Drăgan sunt doctori în științele comunicării și profesori la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. Împreună au elaborat studiul de față, premieră în literatura ade acest gen din România.

Marţi, 1 Decembrie, 2020 - 00:00

Un roman surprinzător, deosebit de frumos și amuzant despre o fată care devine invizibilă și, în acest proces, descoperă cine este ea cu adevărat.

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 00:00

Un nou volum cu Andrei Mladin. Și un text, firește mult mai scurt, despre cum a apărut Andrei Mladin și cum a devenit George Arion autor de romane polițiste și de spionaj. Nu știu pe care dintre texte să-l recomand mai întâi, o voi face cu amândouă, pe rând.

Duminică, 29 Noiembrie, 2020 - 00:00

Ioana Silistraru predă sociologia la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială de la Universitatea din București (după activitatea anterioară la Universitatea din Sibiu), scrie la diferite reviste, iar în 2019 și-a luat doctoratul cu o teză care a fost transformată mai apoi în cartea de față. Cel mai bine explică ea însăși despre ce este vorba:

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 00:00

„Până acum câțiva ani, nu m-am gândit niciodată să-mi scriu memoriile. Pentru ce? Pentru cine? Astăzi, când toți așteaptă nerăbdători tabloidele cu așa-zisele vedete de două parale care n-au împlinit nici 40 de ani, dar își povestesc amorurile fără jenă pe bani grei și își scriu memoriile, care se vând ca pâinea caldă (și nu mă refer numai la societatea românească), noi, cei ce suntem o minoritate, cei ce nu procedăm astfel, îndrăznesc să spun că trăim aproape terorizați de lumea publicității și a imaginii.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 15:02

A răbdat Iohannis cât a răbdat și la conferință de presă de miercuri a răbufnit: „Nu știu de unde ați scos-o pe asta cu echidistanța politică?” După care a dat de înțeles că el cunoaște DESTUL de bine Constituția, unde scrie doar că președintele nu poate fi membru al unui partid. Ieșind apoi din încurcătură cu argumentul forte: „Eu cred că președintele face bine să își spună opinia!”. Care, desigur, poate fi inclusiv, sau mai ales, politică. Iar președintele tuturor românilor o face cu prisosință.