Publicat: 26 Februarie, 2012 - 16:01
Share

Procurorii au întocmit dosar penal în cazul exploziei produse sâmbătă într-un bloc din Iaşi soldată cu rănirea unei persoane şi avarierea a 16 apartamente.
Procurorii au  întocmit dosar penal  pentru distrugere din culpă prin incendiere. Mai multe persoane vor fi audiate inclusiv proprietarul locuinţei în care a avut loc explozia.
Există suspiciuni că proprietarul apartamentului unde s-a produs deflagrația ar fi lăsat intenţionat aragazul deschis. Acesta se află internat la spital și nu poate da declarații. Se pare că omul avea probleme cu vecinii și spusăse că  "o să le vină de hac".

O persoană a fost ranită, iar 16 apartamente au fost distruse, Sâmbătă dimineața, în urma unei explozii care a avut loc într-un bloc cu patru etaje din cartierul ieșean Dâncu. Din primele informații rezultă că explozia s-ar fi produs din cauza unei centrale de apartament defecte.

Proprietarul apartamentului unde s-a produs deflagrația  a suferit arsuri de gradele II si III și acum se află la Spitalul "Sfantul Spiridon" din Iasi. A  fost internat la Terapie Intensivă. Locatarii au declarat ca au simtit vineri seara un miros puternic de gaz in imobil si ca la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie din cadrul E.ON.

"Explozia s-a petrecut intr-un apartament. Toata lumea spune ca este din cauza unei centrale termice din apartamentul unui vecin. Am chemat aseara (vineri seara – n.r.) o echipa de la E.ON sa faca verificari, pentru ca era miros de gaz puternic. Au facut verificari si apoi au plecat", a declarat presei un locatar din blocul avariat.