Publicat: 21 Noiembrie, 2020 - 10:31
Share

Majoritatea populației susține o politică externă echilibrată, care implică relații bune atât cu Occidentul, cât și cu Estul, a menționat Președintele Moldovei.

Actualul Șef al Statului moldovean, Igor Dodon, consideră declarația Presedintei alee, Maia Sandu, despre retragerea trupelor ruse de menținere a păcii din Transnistria, ca pe o greșeală gravă. El a declarat acest lucru vineri la postul de televiziune moldovenesc „NTV-Moldova” , comentând interviul lui Sandu cu ediția ucraineană a „Evropeyskaya Pravda” .

„Ea spune deja că forțele de menținere a păcii trebuiesc îndepărtate urgent de pe malurile Nistrului, că ucrainenii trebuie să pună mai multă presiune asupra Transnistriei, Donbassului etc. Acesta este apelul președintelui ales al unei țări în care conflictul transnistrean nu a fost rezolvat, unde locuiește 35-50% din populația vorbitoare de limbă rusă. "Consider că aceste declarații ale ei sunt o greșeală gravă", a spus Dodon, menționând că majoritatea populației susține o politică externă echilibrată, care implică relații bune atât cu Occidentul, cât și cu Estul.

Dodon și-a exprimat regretul că Sandu a renunțat la promisiunile de cooperare cu Rusia, pe care le-a făcut înainte de alegeri. "Ea și-a schimbat poziția în 2-3 zile. Credeti-ma, cetățenii care au făcut o alegere în favoarea ei vor înțelege acest lucru și vor regreta", a subliniat el.

"Dacă viitorul președinte urmează o politică anti-rusă, nu va fi nimic bun nici pentru țară, nici pentru acest politician. La nivel de țară, vom compensa acest lucru în detrimentul parlamentului și al guvernului, vom continua o politică echilibrată", a conchis Dodon.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale a avut loc în Moldova pe 15 noiembrie. Comisia Electorala a confirmat vineri victoria Maiei Sandu cu 57,7% din voturi, iar Dodon cu 42,2%. Mandatul lui Dodon  expiră pe 23 noiembrie.

Ciprian Pop

Tag-uri Nume: