Publicat: 17 Ianuarie, 2020 - 11:19
Share

Documentarul istoric de succes "Maria-Inima României", în varianta integrală a regizorului (1h 20 min) vine la Sibiu în cadrul unei proiecţii speciale realizate în data de 23 ianuarie, joi, ora 20.00, în sala mare a Centrului Cultural "Ion Besoiu".

Documentarul prezintă publicului povestea extraordinară a rolului politic şi a interesantei vieţi private a Reginei Maria a României. Nepoată a Reginei Victoria, ea s-a căsătorit cu Prinţul Moştenitor al României în 1893. Vom vedea cum a condus ţara în timpul ororilor Primului Război Mondial, până la victoria de la Conferinţa de Pace de la Paris din 1919. Filmul nu evită aspectele mai puţin strălucitoare ale vieţii Reginei. Fiul său, Carol, şi-a dispreţuit părinţii şi când a devenit Rege a alungat-o pe Maria de la curte. Iar când comuniştii au ajuns la putere, în 1945, au şters-o din istorie.

Vizionarea este gratuită publicului iar accesul în sală se face pe baza locurilor rezervate pe https://www.facebook.com/MariaInimaRomaniei/ sau https://eventbook.ro/film/bilete-turneu-national-maria-inima-romaniei-sibiu
John Florescu, producător executiv, alături de alţi membrii ai echipei "Maria-Inima României" vin la Sibiu pentru a prezenta publicului documentarul şi pentru a oferi ocazia unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri tuturor celor interesaţi de informaţii din culisele acestei producţii.

Evenimentul organizat la Sibiu este realizat cu suportul Centrului Cultural "Ion Besoiu" şi ESTE FILM, Sibiul fiind prima destinaţie în anul 2020 din cadrul Turneului Naţional, debutat în toamna lui 2019 şi desfăşurat pe parcursul a 6 luni pentru a ajunge în 15 oraşe ale ţării.

Documentarul a fost realizat pe parcursul a 2 ani cu filmări în 9 ţări şi o documentare realizată în 14 arhive naţionale. Oferă şansa publicului de a auzi vocea originală a Reginei şi de a vedea filmări şi imagini originale ale epocii, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne şi prin implicarea unei echipe interdisciplinare de experţi pentru a surprinde cât mai exact realitatea acelor vremuri.

Încă de la debutul acestui turneu "Maria-Inima României" s-a bucurat de un număr impresionant de spectatori. Pentru proiecţiile desfăşurate până acum în Bucureşti, Constanţa, Alba Iulia, Timişoara şi Sinaia rezervarea locurilor gratuite s-a epuizat într-un timp record de 24-48 h/proiecţie. Documentarul a fost lansat în anul 2018 pe ProTV iar în prezent poate fi urmărit pe HISTORY.

După proiecţia de la Sibiu, Turneul Naţional "Maria-Inima României" va continua pe Valea Jiului, la Cluj, Piteşti, Iaşi şi alte oraşe din ţară, pentru a oferi şansa cât mai multor oameni de a descoperi personalitatea magnetică, spiritul şi viziunea Reginei Maria, unul dintre cei mai ambiţioşi şi perseverenţi lideri pe care i-a avut România.

Ioan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, a declarat după lansarea oficială a documentarului: "Acest film nu doar că o readuce pe Regina Maria în atenţia noastră, ci o readuce la viaţă, exact aşa cum a fost ea şi cum noi românii ar trebui să fim. Acesta este un film de referinţă".

Filmul "Maria - Inima României" este o producţie independentă Chainsaw Film Productions şi se bucură de susţinerea Academiei Române şi a Institutului Cultural Român.

Echipa de producţie a documentarului este formată din John Florescu - producător executiv, Trevor Poots regia/scenariu, Viorel Chesaru - producător senior, Dan Drăghicescu - producător asociat şi Mircea Lăcătuş - editor.

Realizarea Turneului Naţional este posibilă cu susţinerea unor sponsori importanţi: Banca Transilvania, REGINA MARIA - Reţeaua Privată de Sănătate, Groupama Asigurări, British American Tobacco, Academia Română, Institutul Cultural Român, Enayati Group.

 

Tag-uri Institutii: