Publicat: 11 Martie, 2020 - 11:13
Share

La data de 09.03.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului R.V., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori.

În cauză s-a stabilit că, la data de 05.03.2020, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire faptul că, la începutul anului 2020, prin inducere în eroare, inculpatul R.V., în vârstă de 39 de ani, a fi recrutat o victima de sex feminin în scopul obligării acesteia la practicarea prostituţiei. Suspectul a adăpostit victima diferite locaţii din municipiul Constanţa şi a făcut demersuri pentru a o vinde altui proxenet, tot în scop de exploatare sexuală.

La data de 09.03.2020, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Constanţa au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpatului R.V. în momentul în care acesta încerca tranzacţionarea victimei către o altă persoană, în schimbul sumei de 500 de euro.

Concomitent, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Constanţa au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza judeţului Constanţa, în urma cărora au fost ridicate o agendă de mici dimensiuni, un telefon mobil şi cheile ce proveneau de la sistemul de închidere al ultimei locaţii în care a fost adăpostită victima.

La data de 10.03.2020, Tribunalul Constanţa a decis arestarea preventivă a inculpatului R.V. pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. Comunicat de presă - DIICOT
 

Tag-uri Institutii: