Publicat: 29 Mai, 2019 - 10:08
Share

Un număr de 21 de proiecte de investiţii, cu o valoare totală care depăşeşte 12 milioane de lei (2,6 milioane de euro) sunt planificate pentru acest an în judeţul Mureş. Dintre acestea, 14 vizează înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale, alte 7 fiind lucrări de modernizare la staţiile de reglare măsurare a presiunii.

"Investim an de an sume considerabile pentru modernizarea reţelelor, aceste lucrări fiind prioritare pentru noi, pentru că punem în prim plan beneficiile aduse clienţilor noştri şi anume: creşterea siguranţei şi a calităţii serviciului de distribuţie a gazelor naturale", spune Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

În Reghin compania îşi propune 3 proiecte de investiţi, unul dintre acestea fiind cel de înlocuire conducte şi branşamente pe o lungime de 7,2 kilometri pe străzile Gurghiului, CFR, Târnavei, Argeşului, Oltului, Lungă, Scurtă, Crişului şi parţial Lăpuşnei. A doua lucrare se va desfăşura pe străzile Iernuţeni, Călăraşi, Şcolii, Republicii, Terasei, Izvorului, Mihai Viteazu şi Apalinei, lungimea reţelei înlocuite fiind de 2,7 kilometri. Al treilea proiect vizează străzile Horea, Orizontului, Porumbei şi Dealului, reţeaua de gaz urmând să fie înlocuită pe o lungime de 2,7 kilometri.

Peste 11 kilometri de conducte şi branşamente vor fi înlocuiţi în Sovata pe străzile: Tivoli, Câmpul Mic, Vulturului, Florilor, Ciocârliei, Cerbului, Câmpul Sărat, Lacului, 22 Dec., Sebeşului, N. Bălcescu, Ulmului, Trandafirilor, Stelelor, Arinului şi Soarelui.

Alte lucrări de modernizare a reţelei de distribuţie gaze naturale vor fi executate la Miheşu de Câmpie (peste 13 kilometri), Luduş (3,8 kilometri), Botez (2,7 kilometri), Tofalău (2,5 kilometri) şi Sângeorgiu de Pădure(3,8 kilometri).

Tot în acest an vor fi modernizate 7 staţii de reglare măsurare la Târgu Mureş, Chirileu, Sânpaul, Valea Izvoarelor,Vidrasău şi Voiniceni.

Modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale reprezintă o preocupare permanentă a companiei Delgaz Grid, valoarea totală a investiţiilor prevăzute pentru acest an fiind de aproximativ180 milioane de lei (37,8 milioane euro). La nivelul întregii companii, în acest an Delgaz Grid şi-a propus să modernizeze, prin înlocuire şi protecţie catodică, peste 350 kilometri de conducte şi branşamente gaze naturale.

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de circa 22.650 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Mureş, Sibiu, Alba, Harghita, Iaşi, Botoşani, Vaslui, Suceava, Neamţ şi Bacău) şi o reţea de electricitate de peste 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2 miliarde de euro.

 

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: