Publicat: 13 Mai, 2017 - 11:00
Share

Veste extraordinara pentru toti parintii copiilor din Romania. S-a aprobat proiectul de lege al alocatiei de 100 de euro lunar pentru copil.

Un senator a luat aceasta initiativa, ca fiecare copil din Romania sa i-a aceasta suma pana isi va termina studiile. Alesul nu vrea să dea oricum acest stimulent finaciar, ci doar pentru acei copii care nu au deloc absențe de la școală. Banii nu vor fi virați într-un cont al părinților sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinație precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine și alta pentru rechizite.

”Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor.”

Potrivit unor surse din Parlament, proiectul de lege va intra in vigoare începând cu luna ianuarie a anului 2018, deoarece pentru acest an nu s-au prins în buget sumele necesare acestei majorări.