Publicat: 3 Mai, 2019 - 21:01
Share

Președintele PER, Dănuț Pop, susține că Gabriela Gavrilescu ar trebui să-și vadă de ministerul de care se ocupă, și nu  de rachetele antigrindină, la care nu se pricepe.

''Cum stătea ea liniștită cu cozonacul în brațe și îndopată cu ouă, Grațiela Gavrilescu a simţit că este momentul ei de maxim succes. Ea fiind specialistă pe schimbări climatice, după cum știm cu toții, nu s-a putut abține și a zis să profite un pic de evenimentele nefericite din țară, pentru a acumula capital politic. Și pentru că ea “moare” de grija românilor, iar românii mor din cauza poluării (un “echilibru” macabru ce nu o mișcă deloc), pare că de ceva vreme este interesată și de agricultură. De altfel, nici pe facebookul ei nu este prea clar de care minister se mai ocupă! Aceasta și-a exprimat public un fel de “preocupare complexă” privind efectele ploilor torențiale și a grindinii, postare ce lovește direct în Ministerul Agriculturii.

Nea’ Petrică, băiat simplu de la țară, i-a explicat care-i treaba cu rachetele și că acest sistem antigrindină funcționează la un nivel redus, nefăcând oricum, minuni în cazul unor tornade. Ministrul Daea, probabil, nu știe că vecina lui de scaun, din Guvern, nu are simțul ridicolului, bătând câmpii cu grație exact când trebuie să tacă.  Partea rea este că “intensa relație” instituțională se consumă doar virtual, ca să vadă românii, cum tot virtual, grațioasa le-a rezolvat pe toate. Pentru că da, Gavrileasca a epuizat problemele importante cu care se confruntă țara asta în materie de protecție a mediului înconjurător și i-a mai rămas un singur lucru de rezolvat: rachetele antigrindină ale lui Petrică Daea! Și atunci când o femeie cu greutate îți vorbește de rachete, îți dai seama că e "pe strategie".

Doar că noi,  ecologiștii, nu am uitat că ea nu e chiar la primul protofoliu de ministru și cu atât mai mult, pentru că a cochetat, ca o raţă dezorientată, și cu protofoliul Ape și Păduri, poartă pe umeri vinovăția efectelor fenomenelor meteorologice drastice, ale alunecărilor de teren din zonele defrişate ori ale activităților companiilor ce practicau mineritul pe baza de cianuri, dar și ale celor care utilizau tehnologii de fracturare hidraulică, de mare şi mic volum.  Oare câți români au făcut cancer din cauza poluării și au murit? Păi chiar ea s-a găsit să vorbească de demiteri? Este o ignorantă! 

PS: Dacă tot îi place să se joace cu rachetele, de ce nu zboară ea de tot din Guvernul României? Să sperăm, totuşi, că nu-şi va dori vreodată să fie ministru la Apărare...''

Tag-uri Institutii: