Publicat: 26 Martie, 2017 - 13:26
Share

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui organizează gratuit cursuri de calificare/recalificare pentru șomeri. Persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă li se oferă astfel posibilitatea dobândirii cunoștințelor teoretice și practice specifice unei noi meserii care să mărească șansele ocupării unui loc de muncă.

Planul de formare profesionala pentru anul 2017 cuprinde o gama variata de meserii / ocupații, incluzând cursuri de: calificare/recalificare, inițiere, perfecționare și specializare. Cursurile de calificare/ recalificare se adresează persoanelor cu studii diferite de pregătire: învățământ obligatoriu (inclusiv persoane care nu au absolvit învățământul obligatoriu — la cursurile de nivel 1 de calificare); școli de arte și meserii; școli profesionale; liceu.

În luna aprilie AJOFM Vaslui intenționează să înceapă derularea următoarelor programe de formare profesională:

— În municipiul Vaslui: 'asfaltator' pentru 14 șomeri, 'inspector resurse umane' pentru 20 șomeri, 'manichiurist-pedichiurist' pentru 14 de șomeri

— În municipiul Bârlad: 'îngrijitor bătrâni' pentru 25 de șomeri, 'confecționer asambleor articole din textile' pentru 26 șomeri

— În municipiul Huși: 'coafor' pentru 14 de șomeri și 'cusător din piele și înlocuitori' pentru 20 șomeri.

Cursurile sunt gratuite și pentru șomerii neindemnizați aflați în evidența agenției ca persoane în căutarea unui loc de muncă. Orice persoană care dorește să beneficieze în mod gratuit de serviciile oferite de către agenția noastră se poate înscrie pe baza unui dosar care cuprinde: copie după cartea de identitate, copie după certificatele de studii, adeverință medicală din care să reiasă că este apt de muncă sau are eventuale restricții medicale.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă care doresc să urmeze unul din programele de formare profesională menționate, pot afla informații suplimentare la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui din str. Spiru Haret nr. 5, etaj 1, camera 18, sau la telefon: 0235/318184.