Publicat: 7 Martie, 2012 - 07:53
Share

Vicepreşedinta PSD Corina Creţu a declarat astăzi că premierul Ungureanu a pactizat cu PDL, susţinând în funcţie persoane compromise precum şeful ANAF, Sorin Blejnar, sau şeful CNAS, Lucian Duţă.
 
„Din păcate pentru România, pentru populaţie şi pentru procesul electoral de anul acesta, premierul Mihai Răzvan Ungureanu a pactizat extrem de rapid cu sistemul corupt şi clientelar al PDL. Faptul că susţine în funcţie şi girează persoane compromise precum şeful ANAF, Sorin Blejnar sau şeful CNAS, Lucian Duţă demonstrează că mecanismul de guvernare a rămas acelaşi: totul este subordonat lui Traian Băsescu şi intereselor de partid ale PDL. Premierul Ungureanu este la fel de obedient ca predecesorul său, Emil Boc, iar acest lucru îi va costa în continuare pe români. Cât timp banii publici vor fi direcţionaţi spre PDL şi spre clintela portocalie, nimic nu se schimbă.”
 
Corina Cretu consideră că premierul Ungureanu este doar o interfaţă pentru o guvernare coruptă şi ignorantă faţă de populaţie. Corina Creţu se întreabă cum ar putea Sorin Blejnar să devină eficient peste noapte în lupta împotriva evaziunii fiscale.
 
„Premierul Mihai Răzvan Ungureanu are o falsă independenţă politică. El reprezintă doar noua interfaţă a unei guvernări la fel de coruptă şi la fel de ignorantă faţă de problemele populaţiei. Protejându-i pe apropiaţii lui Traian Băsescu şi neavând curaj să ia decizii împotriva acestora, premierul devine parte a acestui sistem clientelar. Aceşti oameni cu care Mihai Răzvan Ungureanu vrea să lupte împotriva evaziunii fiscale sunt în funcţie de mai bine de doi ani, iar rezultatul muncii lor nu se vede decât în conturile clientelei PDL. Cum ar putea cineva ca Sorin Blejnar să devină eficient peste noapte în lupta împotriva evaziunii când, până acum, nu a făcut decât spectacol televizat şi s-a războit cu liderii opoziţiei?”